Blogs

Is kunstgras waterdoorlatend?

De laatste jaren wordt het weer steeds extremer. We krijgen regelmatig stevige langdurige regenbuien die vervolgd worden door extreme droogte. Onze tuinen moeten die grote hoeveelheden water dan ook maar verwerken. Het ziet er dan ook naar uit dat de komende jaren door klimaatverandering er vaker van deze onvoorspelbare hoosbuien zullen vormen. Daarom zijn er dus verschillende maatregelen nodig om de tuin te beschermen tegen de mogelijkheid van grote wateroverlast. Dit is dan ook de redenen waarom kunstgras waterdoorlatend moet zijn, en dat is kunstgras gelukkig ook.

Lees verder
Wat is het beste kunstgras en heeft de beste kwaliteit?

U wilt een mooi stukje kunstgazon in uw tuin? Goed idee, maar dan moet u wel precies weten wat u wilt, want de keuze is reuze. U heeft al gemerkt dat kunstgras verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren, vormen, maten en kwaliteiten? Om in tuintermen te blijven: ziet u door de bomen het bos nog wel ergens? Een ruime keuze is fijn, maar soms kan het te ruim zijn. Wij geven u een paar praktische tips en overpeinzingen, zodat u uit kunt vinden welk soort kunstgras aan uw wensen voldoet.

Lees verder
Kunstgras tapijt - Buitentapijt voor verschillende doeleinden

We zien het tegenwoordig steeds vaker in Nederland en omliggende landen, buitentapijt.

Maar wat is dat buitentapijt nu eigenlijk? Waar kan ik het kopen en hoe weet je wat een kwaliteitsproduct is?  In dit artikel geven we antwoord op bovenstaande vragen en proberen we aan de hand van toepassingen ook jou te inspireren om meer kleur en sfeer in je tuin te brengen!

Lees verder
De voordelen van kunstgras op een rij

Bent u al bekend met de voordelen van kunstgras? Zowel op het balkon als in de tuin heeft kunstgras veel pluspunten ten opzichte van natuurlijk gras. Het maakt bij kunstgras namelijk niet uit of er veel of weinig lichtinval is. Daarnaast maakt de ondergrond ook niet uit en is het aan te leggen op zowel grote als kleine balkons en tuinen. De aanschafkosten van kunstgras liggen wel iets hoger in vergelijking met normaal gras, maar op de lange termijn bent u voordeliger uit. Dit komt onder andere door het feit dat u met kunstgras weinig onderhoudskosten hoeft te betalen. In dit artikel hebben we daarom de voordelen van kunstgras voor u op een ritje gezet!

Lees verder
Kunstgras stinkt naar urine: urinegeur van hond of kat verwijderen in gazon

Wie huisdieren en een gazon heeft, kent vast het probleem dat er soms ongelukjes op het gras gebeuren. Uw hond of kat doet zijn of haar behoefte op het gazon en daar zit u dan, met de stank. Zeker wanneer de zon veel schijnt, zal de urinegeur echt in het kunstgras gaan trekken!

Lees verder
Klimaatverandering - De gevolgen voor uw tuin

Zoals we merken hebben de klimaatveranderingen steeds meer invloed op ons leven. Niet alleen in Afrika zijn de gevolgen merkbaar, maar ook in ons eigen kikkerlandje. Er zijn diverse meningen als het aankomt op klimaatverandering, de één denkt dat het veelal ligt aan de uitstoot van fabrieken en voertuigen waardoor het gat in de ozonlaag steeds groter wordt. Andere partijen zeggen weer dat het klimaat ondanks de uitstoot toch sowieso periodiek verandert, denk maar aan ijstijden toen er nog geen auto’s reden. Feit blijft dat ongeacht de oorzaak we toch de verschillen merken in onze omgeving.

Lees verder
Kunstgras in de speeltuin

Wilt u een kindvriendelijke ondergrond bij uw kinderdagverblijf of school? Het is belangrijk dat deze ondergrond natuurlijk aan alle veiligheidseisen voldoet. Kunstgras leggen in de speeltuin is dan ideaal! Een veilige ondergrond, die niet alleen kindvriendelijk is, maar ook nog eens onderhoudsvrij en sfeervol!

Lees verder
Mollen onder kunstgras? Kan dat?

Mollen in de tuin zijn een veelvoorkomend probleem. Het is algemeen bekend dat mollen gangen graven. Gevolgen van mollen in de tuin zijn ten eerste dat dit tot verzakkingen in de tuin kan leiden, doordat een mol gangen graaft. Daarnaast dient de mol de grond die hij weg graaft ook af te voeren, dit kan niet anders dan boven de grond. Het gevolg is dus dat in de hele tuin molshopen zichtbaar worden. Dit alles geeft natuurlijk niet het beeld dat tuinliefhebbers graag zien. Het is erg vervelend wanneer in een nette en goed onderhouden tuin de eerste molshopen en verzakkingen tevoorschijn komen.

Lees verder
Kunstgras in de voortuin - Waarom en hoe

Naast kunstgras in de achtertuin zien we vaak ook kunstgras in de voortuin. Het is belangrijk dat de voortuin netjes oogt, dit vormt immers mede het aanzicht van het huis.

Lees verder
Kunstgras in de volière

Er zijn al jarenlang veel vogelliefhebbers, die actief de hobby beoefenen in Europa. Vogels voelen zich natuurlijk het meest prettig wanneer het onderkomen hun natuurlijke leefomgeving zoveel mogelijk evenaart. Ook voor het aanzicht van de kooi is dit natuurlijk het mooiste. Kunstgras in de volière of vogelkooi is in dat geval een uitkomst.

Lees verder
Geel of verbrand gras - Zo blijft uw gazon groen

Het gras is geel of zelfs verbrand. Droogte en zon hebben veel impact op het uiterlijk van uw natuurlijk gazon. Zeker tijdens de zomermaanden is het moeilijk om het gazon mooi van kleur te houden.

Lees verder
Tuintrends 2018 - Dit zijn de trends voor uw tuin in 2018!

In het jaar 2018 zijn er weer verschillende nieuwe mogelijkheden op het gebied van tuintrends. Wanneer de mooie temperaturen er zijn is het fijn om buiten te zijn. Heeft u plannen om de tuin te veranderen of enkel inspiratie nodig. Dan kunnen de tuintrends 2018 nog wel eens goed van pas komen!

Lees verder
Kunstgras kopen, natuurlijk bij Kunstgrashuis!

In de zoektocht naar kunstgras komt u veel verschillende aanbieders tegen. Daarbij bieden de meeste kunstgrasbedrijven ook nog eens tientallen verschillende soorten gras aan. Maar wanneer weet u nou of u de juiste keuze heeft gemaakt. Wat zijn de kwaliteit verschillen en waar kunt u het beste kunstgras kopen?

Lees verder
Wordt kunstgras heet? Lees hier het antwoord!

Vaak wordt de vraag gesteld of en hoe warm kunstgras wordt wanneer de zon erop schijnt. Verbranden dan echt de knieën van spelende kinderen? Of wordt het zo heet dat u niet met blote voeten over het gras kunt lopen?

Lees verder
Rubbergranulaat, de feiten op een rij

De laatste tijd is het rubbergranulaat dat in voetbalvelden van kunstgras wordt gebruikt nogal in opspraak. Vooral de media en dan met name het programma Zembla besteedt er veel aandacht aan. Dit is ook logisch, omdat de volksgezondheid in het geding is. Maar hoe gevaarlijk zijn de rubberkorrels nu eigenlijk?

Lees verder
Waarom gras zaaien? Kies voor kunstgras!

Voordat u kiest voor gras zaaien, zijn er natuurlijk nog een aantal alternatieven. Zo kunt u grasmatten leggen maar kunt ook kiezen voor een alternatief zoals bijvoorbeeld kunstgras. Elke optie brengt uiteraard zowel voor- als nadelen met zich mee.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

In Nederland verschillen de 4 jaargetijden nogal wat van elkaar. Temperatuurswisselingen en neerslag spelen hierbij de grootste rol. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de activiteiten van mensen. In de zomer zijn mensen vanzelfsprekend eerder geneigd om buitenactiviteiten te ondernemen. In het voorjaar begint men volop tuinen weer netjes te maken en komen er ideeën op tafel om de tuin maar eens op de schop te gooien en op te knappen. Veel mensen halen hier veel voldoening uit. Maar is het wel zo slim om met deze werkzaamheden te beginnen als het al mooi weer is?

Lees verder
Privé hockeyveld

Hockey is één van de meest populaire sporten van Nederland. Naast het feit dat het bij volwassenen erg in trek is, zijn er ook erg veel jeugdige fanatiekelingen die de sport beoefenen. De sport is dus erg toegankelijk voor zowel jong als oud. Doordeweeks wordt er veelal getraind en in de weekenden vindt meestal de competitie plaats. Het gebeuren heeft niet alleen op sportief gebied een positieve uitwerking op mensen, maar zeer zeker ook op sociaal gebied.

Lees verder
Tuin winterklaar maken

Het is weer najaar en de winter is nabij. Iedereen is volop bezig om zijn of haar tuin winterklaar te maken. Om straks weer te kunnen genieten van de perfecte tuin zullen er ooit wel wat werkzaamheden verricht moeten worden. 

Lees verder
Kunstgras; kindvriendelijk en onderhoudsvrij!

Uw kinderen willen speelgenot en u wilt het liefste een onderhoudsvrije tuin. Deze twee wensen zijn samen te vatten in één product; kunstgras!

Lees verder
Kunstgras slecht voor de gezondheid!? Nee, zeer zeker niet!

Door een verkeerde interpretatie van de media denkt menig mens in Nederland momenteel dat het kunstgras slecht zou zijn voor de gezondheid en kanker zou kunnen veroorzaken. Dit is zeer zeker dus niet het geval. Hetgeen vaak niet opgepikt wordt is dat het hierbij gaat om de gerecyclede rubberkorrels die door veel bedrijven over de kunstgrasvelden (voor voetbaldoeleinden) gestrooid worden en niet om het kunstgras zelf. 

Lees verder
Onderbouw kunstgras

Een goede onderbouw is voor het leggen van kunstgras van essentieel belang. De onderbouw vormt de basis van een mooi kunstgrasgazon en dient afgestemd te zijn op de bodemsoort, drainagewerking en uiteindelijke doeleinden van het kunstgras.

Lees verder
Kunstgras; geen tapijtje, maar 100% realistisch

Bent u nog in de waan dat kunstgras niet op echt gras lijkt? Dat is nu verleden tijd. Het kunstgras van Kunstgrashuis is nagenoeg niet van echt te onderscheiden en is geschikt voor een grote diversiteit aan doeleinden.

Lees verder
Kunstgras kankerverwekkend: waar of niet waar?

Er zijn diverse berichten over kunstgras waarbij er gespeculeerd wordt over verbanden tussen kunstgras en kanker. Nu ontstaat er verwarring door veelvuldige mediaberichten die niet éénduidig een antwoord geven op dit vraagstuk. Het is daarom belangrijk om de feiten op een rij te zetten.

Lees verder
Tuin, kunstgras en laten leggen

Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin, maar wilt u toch dat uw tuin haar natuurlijke karakter behoudt? Dan vormen tuin en kunstgras de perfecte combinatie voor u. Met een zeer natuurlijke uitstraling is het kunstgras van tegenwoordig nagenoeg niet van echt te onderscheiden.

Lees verder
Outdoor fitness

Gezondheid staat tegenwoordig gelijk aan beweging. Niet alleen op het gebied van voeding zijn mensen bewuster geworden, maar dus ook op het gebied van sport en beweging. In de sportsector wordt goed ingesprongen op deze trend.

Lees verder
De moderne tuin

Onder een moderne tuin wordt veelal gedacht aan de nieuwste trends op het gebied van het uiterlijk van de tuin. Er is een trend gaande dat men veel van strakkere tuinen houdt. Daarnaast zijn natuurlijke tuinen met organische vormen ook nog altijd erg in trek. Naast het uiterlijk van de tuin wordt met het begrip ‘moderne tuin’ ook de mate van onderhoudsvriendelijkheid bedoeld.

Lees verder
Speeltoestellen in de particuliere tuinen

Tegenwoordig komen de meeste kinderen niets te kort op het gebied van speelbenodigdheden. Van zandbak tot schommel en van rekstok tot kinderspeelhuisje zijn er diverse leuke mogelijkheden. Vooral in het kader van de gezondheid van het kind wordt er steeds meer aangestuurd op een grote hoeveelheid aan beweging wat ten goede komt aan de lichamelijke ontwikkeling.

Lees verder
«
»

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?