Kunstgras stinkt naar urine: urinegeur van hond of kat verwijderen in gazon

Wie huisdieren en een gazon heeft, kent vast het probleem dat er soms ongelukjes op het gras gebeuren. Uw hond of kat doet zijn of haar behoefte op het gazon en daar zit u dan, met de stank. Zeker wanneer de zon veel schijnt, zal de urinegeur echt in het kunstgras gaan trekken!

Kunstgras stinkt naar urine: urinegeur van hond of kat verwijderen in gazon

Is kunstgras wel geschikt voor honden en katten?

Als u huisdieren heeft en voor kunstgras kiest, dan is het belangrijk dat het kunstgras goed bestand is tegen intensief gebruik. Kunstgras en honden gaan zeker goed samen, maar zorg wel voor een kunstgrassoort die hier tegen bestand is. Honden kunnen namelijk nogal flink ravotten en druk zijn.

Daarnaast kan het altijd voorkomen dat huisdieren gaan poepen of plassen op de grasmat. Dit is bij kunstgras geen probleem, want urine en ontlasting laten geen permanente vlekken achter en het is ook niet schadelijk voor het kunstgras. U hoeft uw huisdieren dus niet in huis op te sluiten wanneer u een kunstgras gazon heeft! Maar mocht u ook na het schoonmaken toch last hebben van een blijvende urinegeur, dan zijn er gelukkig verschillende manieren om dit te verhelpen.

Kunstgras en hondenurine of kattenurine

Kunstgras zal geen blijvende schade van urine krijgen. Het zal niet vervagen of verkleuren als uw hond of kat hier een ongelukje op krijgt. Het is hoogstens storend als u bijvoorbeeld in de tuin zit met een boekje en u de hele tijd urine blijft ruiken. De geur van urine blijft soms namelijk hangen, ook nadat u het heeft schoongemaakt. Deze geur kan enorm penetrant zijn, zeker bij warm weer en een felle zon!

Urinegeur verwijderen uit kunstgras

Vind u de geur echt enorm storend? Dan is het belangrijk dat u de plek waar uw huisdier geplast heeft, eerst doorspoelt met water. Deze methode is vooral effectief als u er snel bij bent en binnen een paar minuten na het ongelukje aan de slag gaat. Als u de urine vrijwel direct weer van het kunstgras afspoelt, dan zal de geur ook meteen verdwijnen en zal het niet daarna nog blijven hangen.

Is het al een tijd geleden en is de urine inmiddels opgedroogd? Gebruik dan schoonmaakazijn of speciaal schoonmaakmiddel voor het verwijderen van urine. Tenslotte is het handig om te weten dat er ook speciale geur-neutraliserende korrels zijn die u in het kunstgras kunt strooien. Deze neutraliseren de geur van urine en dat is bijvoorbeeld erg fijn als u huisdieren heeft die frequent plassen in de tuin!Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?