Kunstgras tennisbaan

Een kunstgras tennisbaan in uw tuin of bij de vereniging kan een ideaal speelveld zijn. Door gebruik te maken van een kunstgras tennisveld kiest u voor een onderhoudsvriendelijke baan, goede speleigenschappen en is de baan bovendien zeer gebruiksvriendelijk. Om een kunstgras tennisbaan aan te leggen kunt u rekenen op onze professionele aanlegteams. Een tennisveld van Kunstgrashuis kan helemaal naar wens gerealiseerd worden. Kunstgrashuis werkt enkel met kwaliteitsproducten. Denk aan het specifiek voor tennisbanen ontwikkelde kunstgras met belijning en de juiste manier van verlijmen. Maar ook de onderbouw dient goed en professioneel aangelegd te worden. Dit is precies waarom Kunstgrashuis de juiste partner is.


Kunstgras tennisbaan


Tennisbaan kopen


Wanneer u van plan bent een kunstgras tennisbaan te kopen kan Kunstgrashuis u volledig ontzorgen. Het project kunnen we van A tot Z  realiseren. Uiteraard met betrekking tot de aanschaf en aanleg van het kunstgras, maar ook omheining, vangnetten en het tennisnet zijn opties die mogelijk zijn bij een kunstgras tennisveld. Kunstgrashuis plaatst tennisbanen bij zowel bedrijven als verenigingen, maar ook bij particulieren thuis. 


Heeft u plannen om een kunstgras tennisbaan voor meerdere doeleinden te gebruiken? Dan kan een multifunctioneel sportveld ook een mogelijkheid voor u zijn. Wijj kunnen bij een bezoek op locatie de situatie opnemen, maar ook de mogelijkheden bespreken.


Belijning tennisbaan


Wilt u belijning in het tennisveld, dan is dit geen probleem. Doordat de belijning door Kunstgrashuis niet erop gespoten, maar echt erin gemaakt wordt met wit kunstgras vormt het een solide en degelijk geheel waarbij de witte lijnen nooit zullen vervagen. Stem het formaat van de baan altijd af op het spel wat u wenst, bij een dubbelspel zult u bijvoorbeeld vanzelfsprekend meer ruimte nodig hebben dan bij een enkel spel. De belijning zal daarbij altijd in verhouding moeten zijn met het formaat van het veld. Bij een kleiner formaat veld is het raadzaam het lijnenspel te beperken, omdat het anders een te druk ogend geheel kan worden.


Tennisveld belijning


Tennisbaan laten leggen


De aanleg van een tennisbaan begint bij de grondwerkzaamheden. We verwijderen de huidige onderlaag machinaal. Daarna wordt deze aangevuld met de juiste materialen voor een tennisbaan. Het kunstgras bij het tennisveld dient volledig opgesloten te liggen. We gebruiken hier vaak wat dikkere opsluitbanden voor. Ook deze omranding wordt in overleg met de opdrachtgever gekozen, niet alleen diktes van de omranding kunnen gekozen worden, maar ook de kleur.


Nadat de grondwerkzaamheden zijn gerealiseerd en de onderbouw is geëgaliseerd, wordt het kunstgras leggen traject gestart. Een speciaal druk verdelend doek wordt geplaatst en het kunstgras wordt uitgerold.


Kunstgras en belijning worden ingesneden en de naden worden vakkundig verlijmd. Daarna dient het kunstgras bezand te worden met kwartszand. Dit zorgt voor het juiste stuitergedrag van de bal en zorgt er daarnaast voor dat de speler kan ‘glijden’ over het kunstgras. We bespreken vooraf concreet de wensen en mogelijkheden. In het ontwerp tot de oplevering van een kunstgras tennisbaan kunnen we dan ook volledig ondersteunen.


Tenniswand plaatsen

Bij een beperkte ruimte voor een speelveld of bij een tennisveld waarbij de wens is een extra dimensie te creeëren qua spel biedt een tennismuur of tenniswand uitkomst. Op deze manier is er niet persee een partner nodig om mee te tennissen, maar kan één persoon makkelijk zijn of haar tennisspel beoefenen. Bij een tennismuur plaatsen is het van belang dat er voldoende werkruimte is. Er zal eerst een solide onderbouw gerealiseerd moeten worden. Dit doet men door het geheel af te graven waarna er puin gestort wordt. Als toplaag wordt er dan wit zand gebruikt. Dit geheel wordt dan aangetrild en geëgaliseerd waarna de elementen voor de tennismuur geplaatst worden. Omdat de losse beton elementen erg zwaar en groot zijn worden deze met behulp van een kraan geplaatst.


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden omtrent de aanleg van een tennisbaan, maak dan vrijblijvend een afspraak met Kunstgrashuis!

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?