Kunstgras kopen, natuurlijk bij Kunstgrashuis!

In de zoektocht naar kunstgras komt u veel verschillende aanbieders tegen. Daarbij bieden de meeste kunstgrasbedrijven ook nog eens tientallen verschillende soorten gras aan. Maar wanneer weet u nou of u de juiste keuze heeft gemaakt. Wat zijn de kwaliteit verschillen en waar kunt u het beste kunstgras kopen?

Kunstgras kopen, natuurlijk bij Kunstgrashuis!

Gaat u kunstgras kopen, dan het is natuurlijk fijn om op voorhand te weten welke kwaliteit het gras heeft dat u wilt kopen. Er zijn verschillende soorten en de één is goedkoper dan de ander.


Kunstgras is opgebouwd uit een mat en grassprieten. De mat, ook wel backing genoemd, is een soort van worteldoek, maar dan extra dik. De sprieten ook wel vezels genoemd zijn van kunststof.


Tegenwoordig hebben veel soorten kunstgras die u kunt kopen een dubbele backing. Waarom ze dit hebben gedaan? Dit is gedaan omdat er veel krimp in een kunstgrasmat ontstond wanneer de weersomstandigheden veranderden. Nu wonen onze klanten voornamelijk in Nederland en België. De temperaturen lopen hier nogal uiteen van -15 tot +35 graden. Door gebruik te maken van een dubbele backing wordt deze krimp beperkt. Alle soorten kunstgras die u bij Kunstgrashuis kunt kopen zijn overigens met een dubbele backing. Kwaliteit gegarandeerd!


De vezels van het kunstgras bepalen het gebruik, de kleur en de uitstraling. Bij de aankoop van kunstgras wilt u vanzelfsprekend de ideale samenstelling. De vezels kunnen een vorm hebben, ook wel shape genoemd, waardoor de spriet minder snel plat gaat liggen. Ideaal dus wanneer er op gespeeld of gelopen word. Daarnaast bestaan er talloze kleurencombinaties waardoor er voor bijna iedere smaak wel een passende oplossing is.


kunstgras kopen


Soorten kunstgras kopen

Nu u weet dat er duizende grassoorten te koop zijn, ziet u waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Kunstgrashuis heeft daarom een assortiment van ongeveer 50 soorten kunstgras. Hier valt natuurlijk ook het sportkunstgras onder, bijvoorbeeld voor een hockeyveld en trendy gekleurde kunstgrassen, maar ook het kunstgras dat ideaal is voor in uw tuin. Zo is er een ruime keus en kunnen we aan iedere wens voldoen. Het uiteindelijke gebruik bepaalt voornamelijk de keuze van het kunstgras dat wij adviseren te kopen. Via de pagina kunstgras soorten kunt u alvast een indruk krijgen van het kunstgras dat we verkopen.


We kunnen u dus garanderen; het kunstgras dat u koopt is enkel van hoogwaardige kwaliteit wat ook nog eens in Nederland geproduceerd is onder de strengste milieu eisen!


Kunstgras kopen en leggen

Het kunstgras dat u heeft gekocht wordt vaak geleverd op rollen van 4 meter breed, niet erg handig om dit in een auto te vervoeren. Daarom komen we gratis aan huis bezorgen wanneer u meer dan 20 m² kunstgras koopt. We leveren u de aanlegtips en eventueel alle bijkomende materialen. Wilt u het kunstgras zelf leggen, dan is dit met enige handigheid prima zelf te realiseren. Laat u het liever leggen door de specialist, dan staan onze collega's klaar om de opdracht tot een succes te maken.


Kunstgras kopen voor in de tuin

Via onze website kunt u gratis voorbeelden kunstgras bestellen. Deze worden dan per post naar u thuis gestuurd. We komen daarnaast graag vrijblijvend naar u toe met grote stukken kunstgras voor het beste advies en de juiste keuze voor in uw tuin. Bij ons kantoor hebben we tevens een showtuin waar u verschillende soorten kunt bekijken. We kunnen dus o.a. het volgende voor u betekenen wanneer u kunstgras wilt kopen:


  • Online overzicht van de producten op onze website
  • Enkele voorbeelden van opgeleverde projecten
  • Gratis en eenvoudig voorbeelden kunstgras toesturen
  • Bezichtiging van onze showtuin
  • Gratis bezoek aan uw tuin voor een duidelijk overzicht en aanlegplan
  • Vrijblijvende offerte na thuisbezoek
  • Professionele aanleg door eigen personeel

Heeft u nog vragen bij het kopen van kunstgras? Wij staan zowel telefonisch als per mail voor u klaar!Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?