Kunstgras leggen

Kunstgras leggen is een vak apart. Met uiterste nauwkeurigheid dient het gazon aangelegd te worden, zodat het kunstgras één natuurlijk ogend geheel wordt. We hebben dan ook ervaren personeel in dienst om het laten leggen van kunstgras optimaal te kunnen volbrengen.


In de basis is de werkwijze voor elk gebruik wat betreft het leggen van kunstgras veelal hetzelfde. In onderstaand overzicht kunt u terugvinden welke stappen we van begin tot eind doorlopen wanneer u door ons het kunstgras laat leggen.


Kunstgras leggen Kunstgrashuis 

 

De ondergrond realiseren

Een goede onderbouw ofwel ondergrond is van cruciaal belang. Dit vormt de basis van het kunstgrasgazon. Na het verwijderen van het gazon of grond wordt een laag van zo’n 5 a 10 cm lava of stabilisatiemix aangebracht. De keuze van dit materiaal is afhankelijk van de bodem en het uiteindelijke gebruik ervan. Wanneer er sprake is van een bodem die bestaat uit klei of leem, dan zal dit een slechte waterdoorlatendheid tot gevolg hebben. De beste optie is om in dit geval in de onderbouw lava te gebruiken, omdat dit zorgt voor een betere drainage door de open structuur en heeft daarnaast een betere stabiliteit. Dit geldt ook voor sport- en intensieve speeldoeleinden, de onderbouw dient in een dergelijk geval vanzelfsprekend wat stabieler te zijn.


Kantopsluiting ten behoeve van plaatsing kunstgras

Er zijn verschillende typen kantopsluiting beschikbaar. Er wordt geadviseerd om ten alle tijde gebruik te maken van kantopsluiting.


Voordelen van een dergelijke kantopsluiting zijn:


  • Het vormt een stevig geheel dat goed op zijn plek blijft liggen
  • Het zorgt ervoor dat het een net afgewerkt geheel is, waarbij snijkanten/onderdoek niet zichtbaar zijn
  • Er zal minder vuiligheid op het kunstgras komen en onder het kunstgras kunnen zich geen vuilophopingen verzamelen.
  • Het geheel kan goed aangetrild worden, zodat er geen verzakkingen zullen ontstaan.

Bewerking onderbouw

Nadat (afhankelijk van het bodemtype) de lava of stabilisatiemix is aangebracht wordt dit geheel bewerkt met een trilplaat. Het geheel wordt op deze manier verdicht, zodat het een solide basis vormt voor de overige materialen, dit voorkomt verzakkingen.
Wanneer de basis gereed is wordt het geheel geëgaliseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met omliggende objecten/bestratingen.


Aanbrengen geovlies textiel

Wanneer de onderbouw gereed is brengen we het zogenaamde geovlies textiel ofwel druk verdelend doek aan. Dit voorziet het gazon van optimale drukverdeling, er zullen geen vervormingen aan de onderbouw voorkomen wanneer men het kunstgras betreedt of wanneer er objecten op het gras worden geplaatst. Daarnaast zal er geen onkruid of ongedierte door het kunstgras omhoog kunnen komen.


Kunstgras offerte aanvragen


Kunstgras leggen en installeren

Als Kunstgrashuis het kunstgras bij u gaat leggen dan doen we dit op het geovlies textiel. We zorgen dat het kunstgras exact aansluit op bestratingen, glijbanen, speeltoestellen en overige 

objecten. We snijden het kunstgras dan ook geheel op maat. De verschillende delen worden verlijmd doormiddel van een lijmband of kunstgrastape, zodat het geheel netjes op elkaar aansluit en uitstekend op zijn plaats blijft liggen. De verlijmingen zijn dermate stevig dat dit niet meer los zal laten.


Kwartszand aanbrengen

We raden het aanbrengen van kwartszand vaak aan, omdat het gewicht van het kwartszand ervoor zorgt dat de grasmat perfect op zijn plaats blijft liggen. Ook voorziet dit kwartszand in een extra stevigheid, zodat de grasvezels beter rechtop blijven staan. Het kwartszand gaat tevens slijtage van de kunstgrasvezels tegen. Daarnaast is er de mogelijkheid om het kunstgrasgazon te verankeren met bevestigingsankers. Deze kunstgraspinnen zijn overigens niet zichtbaar na plaatsing.


Bent u benieuwd naar de kosten voor het leggen van kunstgras? neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?