De moderne tuin

Onder een moderne tuin wordt veelal gedacht aan de nieuwste trends op het gebied van het uiterlijk van de tuin. Er is een trend gaande dat men veel van strakkere tuinen houdt. Daarnaast zijn natuurlijke tuinen met organische vormen ook nog altijd erg in trek. Naast het uiterlijk van de tuin wordt met het begrip ‘moderne tuin’ ook de mate van onderhoudsvriendelijkheid bedoeld.

De moderne tuin

 

De voornaamste reden dat een moderne tuin onderhoudsvriendelijk dient te zijn is het feit dat een groot percentage van de huishoudens tegenwoordig uit tweeverdieners bestaat waardoor deze huishoudens vanzelfsprekend minder vrije tijd hebben, dus ook minder tijd hebben om hun tuin te onderhouden. Kunstgras is daarom een toenemend begrip binnen de moderne tuin, dat in zowel strakke tuinen als natuurlijke organische tuinen zeer goed tot zijn recht komt. Dit komt voornamelijk door de grote verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden en uiterlijke kenmerken. Er zijn varianten beschikbaar die zeer strak ogen, maar er zijn ook soorten kunstgras die zeer natuurlijk ogen en zeer goed tot hun recht komen binnen een klassieke vormgeving.


Naast onderhoudsvriendelijkheid is duurzaamheid een ook belangrijke reden om voor kunstgras leggen te kiezen. Met een levensduur van gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar kan dit product zeer zeker bestempeld worden als zeer duurzaam. Bij de moderne mens speelt dit gegeven dan een steeds grotere rol. Men wordt mede door de overheid bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid, doordat we de volgende generaties willen verzekeren van een goede toekomst.


Al met al is kunstgras een begrip geworden binnen de moderne tuin, dat door zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid uitstekend past bij de visie van de huishoudens van tegenwoordig.Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?