Outdoor fitness

Gezondheid staat tegenwoordig gelijk aan beweging. Niet alleen op het gebied van voeding zijn mensen bewuster geworden, maar dus ook op het gebied van sport en beweging. In de sportsector wordt goed ingesprongen op deze trend.

Outdoor fitness

Iedereen kent de zogenaamde trimbanen wel waar in het verleden menig sporter zijn energie op kwijt kon. Tegenwoordig ziet men dat er meer en meer outdoor fitness toestellen geplaatst worden. Dit is eigenlijk een verlengstuk van de klassieke trimbaan. Complete toestellen worden geïnstalleerd, die veelal het lichaamsgewicht gebruiken als traingewicht. Hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt, want zeg nou zelf, wat is er voor een sporter nu fijner als buiten sporten? Heerlijk, die frisse, zuurstofrijke buitenlucht. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de fysieke conditie, maar ook zeer zeker op de geestelijke conditie daar alle zintuigen optimaal geprikkeld worden.


Vele sporters houden van afwisseling, vandaar dat men graag afwisselt tussen indoor en outdoor sporten. Met name sporten als calisthenics en cross-fit sluiten perfect aan op het buiten sporten en het gebruik maken van outdoor fitnesstoestellen. Er zijn nog meer overeenkomsten. Bij deze indoorsporten wordt veelal gebruik gemaakt van kunstgras in diverse kleuren en lengtes met daaronder een valdemping. Ook bij de buitensporten is dit de beste ondergrond. In het verleden werden outdoor fitness toestellen nog op echt gras geplaatst. Men zal het wel vaker gezien hebben, na korte tijd van in gebruik name transformeerden de eens zo mooie sportveldjes in een grasveld met lelijke kale plekken en zandverstuivingen.


De oplossing is toen het kunstgras geworden. Met een diversiteit aan uiterlijke kenmerken ging het park-idee niet verloren en heeft men toch een mooi ogende en duurzame ondergrond. Deze ondergrond is beter dan het echte gras bestand tegen zeer intensief gebruik. Dit zal daarom door de brede inzetbaarheid de beste ondergrond blijven die nog altijd vernieuwend is en zo, naast gebruik op traditionele sportvelden of in particuliere tuinen, mee kan gaan in de laatste trends op het gebied van in- en outdoorsport.Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?