Kunstgras kankerverwekkend: waar of niet waar?

Er zijn diverse berichten over kunstgras waarbij er gespeculeerd wordt over verbanden tussen kunstgras en kanker. Nu ontstaat er verwarring door veelvuldige mediaberichten die niet éénduidig een antwoord geven op dit vraagstuk. Het is daarom belangrijk om de feiten op een rij te zetten.

Kunstgras kankerverwekkend: waar of niet waar?

Vroeger werden er bij de productie van kunstgras zware metalen gebruikt om het productieproces te versnellen, dus meer te kunnen produceren tegen lagere prijzen. Kunstgrashuis werkt uitsluitend met Europees vervaardigde producten om zo niet alleen de kwaliteit te kunnen garanderen, maar ook de veiligheid van de klant. 


Onderzoek naar sportvelden van kunstgras

Er zijn ook specifieke onderzoeken gedaan naar sportvelden van kunstgras en de spelers die veelvuldig op deze velden speelden. Nu is in dit geval gebleken dat niet het kunstgras, maar de rubberen korrels die op het kunstgras aangebracht werden, gezondheidsklachtenklachten veroorzaakten. In de rubberkorrels zou een stof zitten genaamd  2-mercaptobenzothiazal. Deze stof zou de klachten veroorzaken, maar het onderzoek naar dit middel is nog gaande.


Vervanging van rubberkorrels

Wij maken bij het leggen van kunstgras geen gebruik van deze rubberkorrels, maar in plaats daarvan verwerken we indien gewenst kwartszand in de onderlagen van het kunstgras, zodat de vezels goed rechtop blijven staan en het kunstgras goed op haar plek blijft liggen door het gewicht van het kwartszand.


Het kwartszand heeft diverse voordelen:


  • Milieuvriendelijk
  • Het kunstgras blijft goed op haar plaats liggen door het kwartszand.
  • Door het kwartszand blijven de vezels goed rechtop staan.
  • Kwartszand is geurloos
  • Kwartszand wordt volledig omsloten door de vezels


Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?