Tuin, kunstgras en laten leggen

Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin, maar wilt u toch dat uw tuin haar natuurlijke karakter behoudt? Dan vormen tuin en kunstgras de perfecte combinatie voor u. Met een zeer natuurlijke uitstraling is het kunstgras van tegenwoordig nagenoeg niet van echt te onderscheiden.

Kunstgras laten leggen

Kunstgras leggen in uw tuin is een vak apart en dient met grote nauwkeurigheid uitgevoerd te worden. Allereerst dient de aan te leggen oppervlakte volledig omsloten te zijn, daarom wordt een dergelijke oppervlakte veelal omsloten met betonbanden of kunststof kantopsluitingen.


Nadat de kantopsluitingen geplaatst zijn wordt er een laag ophoogzand of lava in de tuin aangebracht, dit geheel wordt dan aangetrild en geëgaliseerd. Het egaliseren wordt gedaan met behulp van een waterpas.


Wanneer de ondergrond of zogenaamde 'onderbouw' gereed is voor het kunstgras, wordt het drukverdelend doek (ook wel geotextiel genaamd) ingesneden in de oppervlakte. Daarna wordt het kunstgras uitgerold. Hierbij wordt rekening gehouden met de vleugrichting van de vezels. De vleugrichting dient bij voorkeur richting de zichtkant te liggen waar men het meeste op kijkt. Wanneer het kunstgras ingesneden is kunnen de naden doormiddel van een lijmband aan elkaar worden verlijmd.


We adviseren veelal om een dunne laag kwartszand aan te brengen op het kunstgras, dit dient nadien ingeveegd te worden, hier ondervind men in een later stadium geen hinder van, omdat dit kwartszand volledig naar de onderlaag zakt en volledig omsloten wordt door de kunstgrasvezels. Daarnaast kan het kunstgras op de hoeken vastgezet worden met ankers. Deze ankers verdwijnen volledig tussen het kunstgras, zodat u ook hier geen hinder van zal ondervinden bij toekomstig gebruik.

Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?