Tuintrends 2018 - Dit zijn de trends voor uw tuin in 2018!

In het jaar 2018 zijn er weer verschillende nieuwe mogelijkheden op het gebied van tuintrends. Wanneer de mooie temperaturen er zijn is het fijn om buiten te zijn. Heeft u plannen om de tuin te veranderen of enkel inspiratie nodig. Dan kunnen de tuintrends 2018 nog wel eens goed van pas komen!

Tuintrends 2018 - Dit zijn de trends voor uw tuin in 2018!

Tuinplannen maken

Wanneer een tuin gerenoveerd dient te worden of er is een wens om zaken aan te passen, dan is het altijd raadzaam om deze tuinplannen zorgvuldig te maken. Bedenk vooraf waar je prioriteiten liggen en bespreek dit met een eventuele partner, zodat er geen onenigheid of meningsverschil kan ontstaan zodra werkzaamheden aan de tuin al begonnen zijn. Dit is namelijk nooit wenselijk, omdat dit vertraging in de afronding kan opleveren, daarnaast kunnen vertragingen ook weer extra kosten met zich meebrengen. Ook kan een complete planning hierdoor in de soep lopen waar een hoop stress uit voort kan vloeien.


Tuintrend 2018 bloemen


Overkappingen plaatsen

Één trend die snel op is komen zetten en zich blijft ontwikkelen is een overkapping plaatsen. Iedereen wil graag optimaal genieten van de periode dat men buiten kan vertoeven. Om deze tijd te verlengen en het buiten zitten comfortabeler te maken plaatst men een overdekt gedeelte. Warmte blijft onder een overkapping beter hangen, doordat de warme opstijgende lucht niet weg kan. Tevens vormt een overdekte zithoek een gezellig en knus gedeelte van de tuin, in de zomerdag wordt dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van dergelijke hoeken om samen met vrienden of familie heerlijk te genieten en te ontspannen. Er zijn zelfs mensen die ervoor kiezen om een barretje te maken, waardoor het gedeelte ook bij festiviteiten gebruikt kan worden. Dit in combinatie met een mooi kunstgrasgazon of andere speelse inrichting vormen een gevarieerde maar toch functionele invulling binnen de tuin, een echte tuintrend van 2018 dus. De kleine kinderen spelen op het kunstgras en de ‘grote kinderen’ oftewel de volwassenen ‘spelen’ aan de bar, zo is er voor ieder wat wils. Overkappingen kunnen bestaan uit diverse materialen. Zowel houten varianten als stalen, aluminium of kunststof overkappingen zijn een mogelijkheid. Daarnaast kan er gekozen worden uit een doorzichtig dak of dicht dak. Een doorzichtig dak zal vaak iets warmer worden, maar natuurlijk heeft de mooie lichtinval ook wel iets.


Sedumgras en moswanden

Sedumgras is een trend die vooral betrekking heeft op daken. Sedumgras bestaat niet echt uit gras zoals de naam lijkt aan te geven, maar het betreft hier vooral kruidachtige planten, vetplanten en mossen. Dit geeft een natuurlijke invulling aan daken, die normaal gesproken vaak somber zwart zijn. Soms wordt er zelfs een konijn op de daken gehuisvest om het geheel netjes bij te houden met betrekking tot onkruidbestrijding. Ook moswanden winnen aan populairiteit, er kan gekozen worden voor moswanden voor binnenshuis of onder overkapping, maar er kan ook gekozen worden voor een moswand in de tuin, dit kan tegen een tuinmuur of tuinhuis zijn. Er kunnen zelfs teksten of afbeeldingen van mos op muren gemaakt worden.

In onderstaande beschrijving staat beschreven hoe u een moswerk op uw muur kunt maken.


Werkwijze mosgraffiti maken:

  • eerst zoek je ergens wat mos (handje vol)
  • dit mos spoel je af en spoel er zoveel mogelijk zand uit
  • stop het mos in de blender
  • voeg 50 cl yoghurt toe
  • voeg 50 cl water of bier toe
  • meng het totdat het een smeerbare vloeistof is
  • giet het geheel over in een emmer of kom
  • het mengsel kan met behulp van een kwast op de muur geschilderd worden
  • wekelijks dient er met behulp van een plantenspuit water over het mos gesprayd te worden,   

      het is namelijk van belang dat het geheel vochtig blijft, dit stimuleert namelijk de groei van 

      mos


Mocht het mos niet goed groeien, dan helpt het vaak om het mengsel een tweede keer eroverheen aan te brengen.


Een dergelijke wandinvulling geeft een natuurlijke uitstraling aan de tuin. Deze natuurlijke uitstraling brengt een stukje rust in de geestelijke gesteldheid en vergroot de betrokkenheid met de natuur, ecologie staat tegenwoordig hoog in het vaandel. De biodiversiteit speelt een steeds grotere rol.


Nieuwste trends kunstgras

Elk jaar zijn er weer de nieuwste trends kunstgras. Of je nu over bestrating, tuinafscheidingen of kunstgras praat, voor ieder product zijn er weer nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen. Vooral de kunstgrasmarkt is een snel ontwikkelende sector. Het kunstgras oogt elk jaar weer realistischer. Dat het kunstgras steeds meer lijkt op echt gras is niet het enige dat er gebeurt in de ontwikkelingen op het gebied van kunstgras. Er zijn namelijk ook een hoop ontwikkelingen gaande die niet direct te zien zijn, maar wel kwaliteitsverschillen tussen diverse kunstgrassen opleveren. Het is niet alleen belangrijk dat het kunstgras mooi eruit ziet wanneer je het koopt, maar het is minstens zo belangrijk of zelfs nog belangrijker dat het kunstgras mooi blijft. Dat wil zeggen dat het niet te snel plat moet gaan liggen, maar er mogen ook geen verkleuringen plaatsvinden. Deze zaken worden veelal beïnvloed door de grondstoffen die gebruikt worden en de vormen in de gebruikte kunstgrasvezels. Iedere vorm geeft weer andere eigenschappen aan het kunstgras in zijn totaliteit. Een platte vezel zal namelijk ook snel plat gaan liggen en blijven liggen, een grasvezel met bijvoorbeeld een C-vorm zal daarentegen sneller weer opveren. Op deze manier worden de nieuwste trends kunstgrassen ontwikkeld voor een grote diversiteit aan doeleinden.


Ook in het aantal steken zijn verschillen op te merken bij de tuintrends 2018, tegenwoordig hebben we bij Kunstgrashuis BV kunstgrassen in het assortiment waarvan de vezels bijna niet meer plat te lopen zijn, omdat de vezels zo dicht op elkaar geplaatst zijn dat ze elkaar overeind houden.
Kunstgras wordt niet alleen meer gebruikt voor de standaard doeleinden, zoals ondergrond voor een tuin ter vervanging van het gazon, maar ook ter aankleding van muren en zelfs binnenhuis. De kunstgrassen die binnenshuis gebruikt worden zijn in veel gevallen behandeld met een stof die het geheel brandveilig maakt. Dergelijke kunstgrassen zijn leverbaar in variaties die lijken op echt gras, maar ook in andere moderne kleuren die goed te matchen zijn bij ieder interieur.


Tuintrend 2018 gras


Graszoden; blijvend een vernieuwende trend

Wanneer men tegenwoordig geen kunstgras in de tuin heeft zal men in veel gevallen wel een mooi groen gazon in de tuin hebben liggen. Vroeger was de levering en installatie van graszoden een dure aangelegenheid. Met name de kwaliteit van de graszoden bleef achterwege. Tegenwoordig zijn er goede ontwikkelingen gedaan die niet alleen de productiesnelheid van de graszoden bevorderd hebben, maar ook de algehele kwaliteit van de graszoden wanneer deze bij de klanten gelegd worden. Er wordt gebruik gemaakt van optimale grasmengsels, zodat er een zogeheten ‘Premium graszoden’ aan de klanten geleverd kan worden. Deze grasmengsels bestaan veelal uit een mix van sterke grassoorten die tevens een hoge sierwaarde bezitten. De graszoden van Tuin en Gras graszoden behouden de optimale kwaliteit mede doordat de doorstroming van het land van de kweker tot de levering aan de consument zo vlot verloopt. Deze snelheid is erg belangrijk, omdat hoe verser de zode zijn des te mooier het eindresultaat is. Het feit dat het gras zich minimaal 12 maanden op het land van de kweker hebben kunnen ontwikkelen speelt ook een grote rol in de kwaliteit van de graszoden. Een vernieuwende trend is dat deze graszoden zich lang hebben kunnen ontwikkelen in een optimale omgeving is de mat namelijk zo stevig dat er geen plastic netten meer gebruikt hoeven te worden om de graszoden bij elkaar te houden. De wortelgroei en ook de voedselopname is dus ook beter wanneer deze graszoden in een tuin aangelegd worden, zo zullen deze zoden beter aanslaan en aanhechten.


Bij gras behoort niet alleen gedacht te worden aan speel- en recreatieveldjes. Er is namelijk een groot scala aan siergrassen op de markt in omloop. Deze siergrassen vormen een speelse invulling binnen de moderne tuin. Van kleine bodem bedekkende siergrassen tot hoge grassen van wel 2 meter hoog, ze zijn dus in vele groottes leverbaar met elk hun eigen uitstraling.


Zoals u leest zijn er vele trends gaande binnen de Europese tuinen, door u hier in te verdiepen kunt u een leuke en sfeervolle invulling aan de tuin geven waardoor het genot in de mooie dagen van het jaar des te groter wordt.Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?