Trapveldje

Een trapveldje is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Denk maar eens aan de Johan Cruijff courts die door het hele land te vinden zijn. Ze zijn ideaal voor kinderen en volwassenen om een balletje te trappen en vormen een positieve ontmoetingsplek waarbij sport, bewegen en onderlinge interactie centraal staan.


Trapveldje laten leggen


Een trapveldje aanleggen kan op verschillende plaatsen, zowel in de tuin of als onderdeel binnen een speeltuin. Ook sportverenigingen kiezen vaak voor een trapveldje langs hun wedstrijdvelden. De aanleg door Kunstgrashuis wordt uiteraard vakkundig uitgevoerd wat resulteert in een langere levensduur. Bij de aanleg van een trapveld komen de volgende werkzaamheden aan bod; 


-      Grondwerkzaamheden

-      Bestratingswerkzaamheden

-      Hekwerk en geïntegreerde goals

-      Aanleg kunstgras

-      Belijning en bezanden


Grondwerkzaamheden

Om de juiste onderbouw te realiseren zal een grondwerk nodig zijn. Er zal eerst afgegraven moeten worden waarna de onderbouw aangebracht kan worden. De onderbouw kan bestaan uit lava, stabilisatiemix of bijvoorbeeld wit zand met daarop valdemping.


Bestratingswerkzaamheden

Veel trapveldjes worden op een speelplein gerealiseerd. Omdat het veld dan binnen de bestrtaing valt zal de omranding opnieuw netjes aangestraat moeten worden. Naast de aanleg van kunstgras kan Kunstgrashuis ook de volledige bestratingswerkzaamheden uit handen nemen. Betonnen opsluitbanden worden geplaatst ter opsluiting van het kunstgras trapveld. Daarna kan er voor gekozen worden voor kunstgras vandalismebestendig leggen. Dit doen we door het kunstgras op te klemmen tussen de opsluitbanden en bestrating.


Hekwerk en geïntergreerde goals

Rondom het trapveldje wordt nagenoeg altijd hekwerk geplaatst, zodat het veld niet buiten het spel kan geraken. Er zijn diverse soorten hekwerk waaruit gekozen kan worden. Het dubbelstaafmat hekwerk is het meest gebruikte hekwerk. Dit is leverbaar in diverse kleuren en afmetingen. Er kunnen tevens doeltjes in het hekwerk geïntegreerd worden. Dit alles maakt het een mooi afgewerkt en vandalismebestendig geheel.


Geïntegreerd doel


Aanleg kunstgras

Voor een kunstgras trapveldje wordt altijd speciaal kunstgras kunstgras gebruikt wat bestand is tegen intensief gebruik en geschikt is voor voetbal. Dit kunstgras is in verschillende kleuren leverbaar. Er kan gekozen worden voor een trapveld in één kleur of het zogeheten two tone trapveld. Dit laatstgenoemde is dus een trapveld wat uit twee kleuren bestaat.


Belijning en bezanden

Om een extra speldimensie te geven aan het trapveld wordt vaak belijning geïnstalleerd. Dit wordt met wit kunstgras in het trapveld gemaakt en verlijmd tot stevige verbinding. Door de belijning op deze manier te installeren zal de belijning altijd zijn kleur behouden en nooit vervagen. Op deze manier zal het spel beter beoefend kunnen worden en daarnaast geeft het ook nog een een speels uiterlijk aan het veld. Na installatie van het kunstgras en de belijning moet het geheel bezand worden. Hier wordt kwartszand gebruikt wat zich volledig tussen de kunstgrasvezels nestelt. Het kwartszand zorgt ervoor dat het kunstgras zonder plooien op haar plek blijft liggen en gaat slijtage van de vezels tegen. Daarnaast blijven de vezels van het kunstgras beter rechtop staan door gebruik van het kwartszand.


Prijs van een trapveldje


De prijs van een trapveldje is afhankelijk van de situatie en uw wensen. Waaronder ook de afmetingen van het veld.

Een standaard trapveldje dat bestaat uit het realiseren van een sporttechnische onderbouw, kunstgras inclusief verlijmen en bezanden (zonder hekwerk) zijn als volgt.


Trapveldje 4 x 8 meter € 2500,00
Trapveldje 6 x 10 meter € 4000,00

Trapveldje 8 x 12 meter € 6100,00


Wilt u een trapveldje realiseren in de buurt, vereniging bij uw bedrijf of gewoon in de particuliere tuin? Om een concrete offerte op te stellen kunt u geheel vrijblijvend een afspraak met ons plannen om uw wensen te bespreken. Aan de hand daarvan kunnen we u een definitieve  offerte aanbieden.

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?