Kennisbank over kunstgras


Kunstgras aanleg

Welke ondergrond voor kunstgras?

Welke kantopsluiting voor kunstgras?

Hoe lijm je kunstgras aanelkaar?

Waarom wordt kunstgras bezand?


Kunstgras onderhoud

Hoe maak je kunstgras schoon?

Kunnen huisdieren op het kunstgras?


Kunstgras algemeen

Wat is kwartszand?


Binnen welk tijdsbestek kunnen wij een kunstgrasgazon bij u aanleggen?

Wij kunnen te allen tijde binnen 14 dagen de aanleg van een kunstgrasgazon bij u realiseren.


Wat is de functie van het zand dat men soms over het kunstgras strooit?

Het kwartszand zorgt er voor dat het kunstgras goed op zijn plek blijft liggen, daarnaast geeft dit ondersteuning aan de kunstgrasvezels, zodat deze mooi rechtop blijven staan. Men weet veelal niet eens dat er soms zand over het kunstgras gestrooid wordt, dit komt omdat het na invegen volledig omsloten wordt door de grasvezels en enkel in de onderlaag zit. Dit zorgt ervoor dat men geen hinder ondervindt van het zand.

 

Is hitte slecht voor het kunstgras?

Hitte van zonlicht kan geen kwaad, wat wel kwaad kan zijn brandende/verhitte voorwerpen en open vuur. Vermijdt dus altijd contact tussen dergelijke zaken en het kunstgras. Bij zeer hoge temperaturen kan het kunstgras namelijk smelten.


Is er sprake van eventueel onderhoud om het kunstgras in topconditie te houden?

Jazeker, het onderhoud is weliswaar minimaal, maar er dient zo nu en dan wel eens licht onderhoud gepleegd te worden. Het onderhoud van kunstgras bestaat vooral uit het schoonhouden/vuil verwijderen en het opborstelen van platliggende vezels.

 

Uit wat voor materialen is het kunstgras opgebouwd?

Het kunstgras dat wij gebruiken bestaat uit de milieuvriendelijke materialen polypropyleen en/of polyethyleen. Polypropyleen zorgt voor de stevigheid van het kunstgras en polyethyleen zorgt ervoor dat het kunstgras wat zachter aanvoelt.


Mogen er objecten op het gras geplaatst worden?

Het is geen probleem om objecten, zoals speeltoestellen of zwembaden op het kunstgras te plaatsen. Wel is het raadzaam om te zorgen voor een optimale drukverdeling. Na verwijdering of verplaatsing van eventuele objecten zullen de grasvezels wat platliggen op de plek waar bijvoorbeeld het zwembad heeft gestaan. Deze vezels kunnen eenvoudig opgeborsteld worden met een bezem, zodat het wederom een nette en natuurlijke uitstraling heeft.


Kunnen huisdieren schade aan het kunstgras veroorzaken?

In principe is het geen probleem als huisdieren op het kunstgras komen. Zelfs uitwerpselen vormen geen probleem, deze kunnen namelijk gemakkelijk verwijderd en afgespoeld worden. Ook treedt er in dergelijke gevallen geen verkleuring van het kunstgras op.


Is kunstgras veilig voor spelende kinderen?

Ons kunstgras voldoet aan alle veiligheidseisen. Men kan ervoor kiezen om valdemping onder het kunstgras aan te laten brengen, deze onderlaag bestaat uit schuimrubber wat een uitermate goede demping geeft.


Is het mogelijk om vormen aan te brengen in het kunstgras?

Onze mensen zijn zeer vakbekwaam en kunnen met uiterste nauwkeurigheid elke gewenste vorm in het gras snijden. Naast het insnijden rondom objecten is het ook mogelijk om figuren in het kunstgras zelf aan te brengen.


Hoe groot is de rol van weersinvloeden op de duurzaamheid van het kunstgras?

Het kunstgras ondervindt weinig nadelige gevolgen van weersinvloeden. Vorst kan geen kwaad, daar de vezels bij vorst hun buigzaamheid behouden en niet afbreken. Ook zware regenval vormt geen probleem, het kunstgras bezit een hoge mate van vochtdoorlatendheid. Ook de zomerse warmte zal geen invloed hebben op de levensduur en kwaliteit van het kunstgras.


Is kunstgras duurzaam?

Kunstgras staat bekend als een zeer duurzaam product met afhankelijk van de intensiteit van het gebruik ervan een levensduur van zo’n 15 a 20 jaar. We hebben het dan wel over kunstgras voor in de tuin. Kunstgrasvelden die gebruikt worden voor sportdoeleinden gaan gemiddeld zo’n 12 tot 15 jaar mee.


Kan ik ook kunstgras huren?

Natuurlijk kunt u ook kunstgras bij ons huren. Natuurlijk dient het kunstgras dan wel onbeschadigd geretourneerd te worden. We kunnen het kunstgras op locatie leveren en ophalen. Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan en we geven u direct inzicht in eventuele kosten.


Het gras bij de buurman is altijd groener, hoe kan dit?

Deze en andere vragen kun je stellen via onderstaand formulier, ook komen we graag vrijblijvend bij je langs voor advies, een offerte op maat en om stalen voor te leggen.