De voordelen van kunstgras op een rij

Bent u al bekend met de voordelen van kunstgras? Zowel op het balkon als in de tuin heeft kunstgras veel pluspunten ten opzichte van natuurlijk gras. Het maakt bij kunstgras namelijk niet uit of er veel of weinig lichtinval is. Daarnaast maakt de ondergrond ook niet uit en is het aan te leggen op zowel grote als kleine balkons en tuinen. De aanschafkosten van kunstgras liggen wel iets hoger in vergelijking met normaal gras, maar op de lange termijn bent u voordeliger uit. Dit komt onder andere door het feit dat u met kunstgras weinig onderhoudskosten hoeft te betalen. In dit artikel hebben we daarom de voordelen van kunstgras voor u op een ritje gezet!

De voordelen van kunstgras op een rij

1. Kunstgras vraagt weinig onderhoud

Het grootste pluspunt van kunstgras is natuurlijk dat het onderhoudsarm is. Een gazon van natuurgras moet daarentegen netjes onderhouden worden, want u moet het gras maaien, besproeien, bemesten en verticuteren. Bij kunstgras is dit allemaal niet nodig en dat scheelt veel tijd!

Echter wil dat niet zeggen dat u helemaal nooit naar kunstgras om hoeft te kijken. Het dient namelijk wel af en toe gereinigd te worden. Dit doet u door bladeren en takken van bomen en planten met een harde bezem of borstel weg te vegen. Zo voorkomt u dat er eventueel onkruid gaat groeien tussen het kunstgras. Door het kunstgras te borstelen of bezemen zorgt u er tevens voor dat de sprietjes weer fier overeind komen te staan.

2. Altijd een fraai groen gazon

Een ander pluspunt is dat kunstgras er altijd fraai uit blijft zien. De sprieten blijven fris en groen van kleur en u heeft geen last van kale plekjes, mos en onkruid. Ook als het hard geregend heeft, kunt u het kunstgras zonder problemen betreden. Kunstgras blijft er ieder seizoen mooi bij liggen, terwijl echt gras kan verkleuren, afsterven of in een modderbad kan veranderen.

Het is een fabel dat kunstgras nep oogt. Bij goedkopere soorten heeft u inderdaad grote kans dat het er lelijk en onrealistisch uitziet. Als u echter voor goede kwaliteit kiest, dan is het nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden.

3. Kunstgras gaat lang mee

Kunstgras is erg duurzaam in de zin dat het jaren mooi blijft. Het is enorm slijtvast en u hoeft het niet om de zoveel jaar te vervangen. Vooral als u voor hoge kwaliteit kiest, kunt u erop vertrouwen dat het kunstgras kleurvast blijft en dat het weer geen invloed zal hebben op het uiterlijk van de grassprieten.

4. Kunstgras is op vrijwel alle soorten ondergrond te leggen

Als u natuurgras aanlegt, dan moet u de ondergrond eerst bewerken. Bij kunstgras hoeft dit niet, want het is op vrijwel alle soorten ondergronden te leggen. De enige voorwaarde is dat de ondergrond vlak moet zijn. Dit kan dus bijvoorbeeld een zandbak zijn, maar ook een betegeld balkon.

5. Geen extra onderhoudsproducten of gereedschap nodig

Met een kunstgras gazon heeft u geen extra gereedschap of onderhoudsproducten nodig. Dit scheelt u uiteraard enorm veel geld! Zo hoeft u geen mest, bestrijdingsmiddelen, een grasmaaier en sproeiers meer aan te schaffen. Daarnaast hoeft u kunstgras uiteraard ook geen water meer te geven, wat ook weer geld bespaart.

6. Veilig voor kinderen en dieren

Veiligheid is ook een groot voordeel bij kunstgras. Kunstgras is namelijk lekker zacht, waardoor kinderen en dieren er zorgeloos op kunnen spelen. Daarnaast heeft u ook veel minder last van ongedierte en/of onkruid, dus hoeft u ook niet in de weer met zware bestrijdingsmiddelen. Dat is natuurlijk beter voor de gezondheid! Ook is het geen probleem als er een vonk van een sigaret of een barbecue op het kunstgras valt, want het zal niet gauw vlam vatten. Kortom, kunstgras is veilig voor het hele gezin!

Juiste soort kunstgras kiezen

Wilt u optimaal van kunstgras genieten? Dan is het uiteraard wel van belang dat u de juiste soort kiest. De keuze is erg persoonlijk, want het hangt van uw eigen situatie af. De ene vindt bijvoorbeeld een natuurgetrouw uiterlijk van de grassprietjes belangrijk, terwijl de ander vooral naar de prijs kijkt. Maar het kan ook zo zijn dat u een bijzondere kleur kunstgras zoekt. Bedenk van tevoren goed welke eisen bij u van toepassing zijn, zodat de zoektocht naar nieuw kunstgras makkelijker wordt. Uiteraard kan Kunstgrashuis hier ook bij helpen. 
Heeft u direct een specifieke vraag? Neem dan hieronder contact met ons op.


Velden met * zijn verplicht


Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?