Waarom gras zaaien? Kies voor kunstgras!

Voordat u kiest voor gras zaaien, zijn er natuurlijk nog een aantal alternatieven. Zo kunt u grasmatten leggen maar kunt ook kiezen voor een alternatief zoals bijvoorbeeld kunstgras. Elke optie brengt uiteraard zowel voor- als nadelen met zich mee.

Waarom gras zaaien? Kies voor kunstgras!

Als u gras zaait moet u opletten dat de ondergrond zo egaal mogelijk is, u wilt immers een strak gazon krijgen. Het zaaien van gras kan vanaf mei tot oktober. Dit is echter wel afhankelijk van het weer. Wanneer u het gazon heeft gezaaid dient er opgelet worden dat de vogels het zaad niet opeten. Hiertegen kunt u bijvoorbeeld stokjes in de grond plaatsen met een folie er aan als afschrikmiddel. Een nadeel van het zaaien van een gazon is dat het een hoop onkruid met zich mee brengt. Dit zult u moeten bestrijden.


Naast graszaaien kunt u ook kiezen voor graszoden. U kunt deze zelf aanleggen of proffesioneel graszoden laten leggen. Graszoden geven het voordeel dat u direct een groen gazon heeft, zonder onkruid en binnen 14 dagen kunt u het betreden.


Een ander duurzaam alternatief is uiteraard kunstgras. Hiervoor hoeft u het niet te zaaien, maar dit wordt op rollen van 4 meter aangeleverd. Meer informatie over het leggen van kunstgras vindt u op de pagina kunstgras leggen.

Bron: www.tuinengras.nl

Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?