Hockeyveld in de tuin

Een hockeyveld in de tuin, wie wil dit nu niet!? De kinderen kunnen ten alle tijde hun favoriete hobby thuis uitoefenen. Niet alleen is dit goed voor de ontwikkeling van hun hockey vaardigheden, maar ook voor hun algemene lichamelijke ontwikkeling en sociale leven. Samen met vriendjes en vriendinnetjes kan er naar hartelust geoefend worden binnen de beschermde thuisomgeving. Nu is het natuurlijk niet zo dat dit enkel weggelegd is voor jongeren, ook de gemiddelde volwassene kan zijn of haar vaardigheden thuis verbeteren. U bent hierbij nooit gebonden aan seizoenen en openingstijden, heerlijk toch!?Opties hockeyveld in de tuin

Wanneer men kiest voor een hockeyveldje thuis zijn er diverse opties waar voor gekozen kan worden. Wil men een verzonken speelveld dat beneden grondniveau ligt of wil men juist een opstaande speelrand. Er zijn een scala aan mogelijkheden waar uit gekozen kan worden, vangnetten, drainage, omheining, doeltjes, verlichting, diverse soorten omranding, belijning en zelfs de kleur van het kunstgras is optioneel.


Bij realisatie van een speelveld wordt nagenoeg altijd gekozen voor hockeyveld met betonnen speelrand om het spelgenot te bevorderen. Er kan op deze manier maximaal gebruik gemaakt worden van de volledige oppervlakte van het speelveld wat vooral bij beperkte ruimte natuurlijk ideaal is. De hockeybal kan via namelijk via de rand gespeeld worden, hierdoor is er tevens minder kans dat de bal buiten het speelveld terecht komt. Is er geen sprake van een speelrand, dan wordt vaak na aanleg van hockeykunstgras een hek om het veld geïnstalleerd. Een dubbelstaafs hekwerk in de zwarte of groene kleur zijn veelgebruikte vormen van omheining voor hockeyvelden. Dit kan zelfs afgewerkt worden met geluidsdempende rubbers.


Vrijblijvende offerte ontvangen?

 

Hockeybelijning is een andere optie om het spelgenot en uiterlijk te verbeteren. Met name doellijnen, middellijn en doelgebieden zijn zaken die een hockeyveld haar proffesionele uiterlijk geven. Belijning kan altijd naar wens gerealiseerd worden. Onze klanten kunnen dus de exacte plaatsing en afmetingen van de belijning aangeven. Wij verwerken wit kunstgras als belijning in het hockeyveld en verlijmen dit netjes, zodat het één geheel vormt. Dit wordt er dus niet naderhand op gespoten of op geverfd.


Op het gebied van hockeydoeltjes zijn er diverse mogelijkheden. Vanzelfsprekend kan de maat verschillen, maar het is ook mogelijk om een hockeydoel met slagplank of slagplaat te bestellen. Er kan zelfs een geluidsdempende plaat in gemonteerd zijn die uit rubber bestaat.


Hockeyveld thuis

 

Een drainagesysteem onder het hockeyveld is veelal niet vereist bij particulieren in de tuin, maar dit wordt per geval bekeken. Wanneer er sprake is van overtollig water adviseren we altijd drainage onder het hockeyveld aan te leggen. Maar hoe doen we dit nu? Er worden eerst sleuven gegraven van minimaal 60 cm en maximaal 80 cm diep. Deze worden deels gevuld met grind of ander drainerend materiaal zoals bijvoorbeeld grof zand of schelpen. De drainagebuis komt hier in te liggen. We zorgen er altijd voor dat de drainagebuizen maximaal 5 meter van elkaar liggen en altijd op afschot geïnstallerd worden. Over de laag grind komt dan de onderbouw voor het kunstgras.


Een drainagebuis is opgebouwd uit een flexibele kunststof buis met gaatjes, daaromheen zit een omhulsel dat kan bestaan uit diverse materialen. Kokosvezel en polypropyleen omhulsels komen het meeste voor. We houden bij het kiezen van het type drainagebuis altijd rekening met de grondsoort. De buis mag namelijk niet dicht slibben. Voor sportvelden wordt altijd een buis van 65mm doorsnede gebruikt.


Na plaatsing laten we het begin van de buis boven de grond uit steken of dichten deze af, maar zorgen er altijd voor dat deze bereikbaar blijft voor het geval deze doorgespoten dient te worden. Het uiteinde van de drainagebuis waar het water heen loopt kan op het riool aangesloten worden, maar ook uitmonden in sloten of andere zogeheten bufferzones. Op deze manier bent u dus verzekerd van een ondergrond zonder vochtproblemen!


Hoeveel kost een hockeyveld?

Wat kost een hockeyveld thuis nu, vragen veel mensen zich af. Hier is helaas geen éénduidig antwoord op te geven. Vanwege het grote scala aan opties kan deze prijs nogal variëren. Natuurlijk hangt de prijs ook af van de grootte. Hoe groter het hockeyveld, des te hoger de prijs logischerwijs. Ook zaken zoals verzonken of onverzonken veld hebben een grote invloed op de kosten. Wanneer het hockeyveld namelijk verdiept aangelegd wordt zal er veel meer grond afgegraven en afgevoerd moeten worden, daarnaast is het plaatsen van de betonbanden dan iets arbeidsintensiever.


Bent u benieuwd naar de prijs voor het leggen van kunstgras? Neem dan contact op met Kunstgrashuis en geef uw wensen door. Wij kunnen u altijd een indicatie geven en van de juiste adviezen voorzien. Voor de meeste projecten geven wij vrijblijvend advies aan huis, zodat er vooraf een concrete prijs afgegeven kan worden.


Kunstgras hockeyveld

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?