Kunstgras op een dakterras


U heeft een dakterras en u wil geen grijze, grauwe, loze ruimte meer? Heeft u dan al eens aan kunstgras gedacht? U kiest niet alleen voor een kleurrijke en leefbare woonomgeving met uw dakterras of daktuin, maar u hebt ook een heleboel praktische voordelen aan deze nieuwe daktuin.

Is het mogelijk kunstgras te leggen op een dakterras?

De ondergrond van een dakterras is heel vaak vlak en voorzien van een groot aantal mogelijkheden voor een degelijke waterafvoer. Hier is kunstgras meer dan geschikt. Een ander voordeel dat u heeft met kunstgras op uw dakterras is dat de ruimte meestal klein is. Het gras kan daardoor uit één stuk bestaan. Hierdoor kan u dus makkelijk alles in een stuk aanleggen en u heeft geen naden bij uw kunstgrasmat. Hierdoor is het plaatsen van het kunstgras vaak ook gemakkelijk zelf uit te voeren.

De voordelen van een dakterras met kunstgras

Kunstgras kan in veel vormen op uw dak. Denkt u maar even aan dakterrassen, parkeerdaken, balkons, bedrijfspanden of zelfs openbare daktuinen. U geniet niet alleen van het mooie uitzicht, maar het is ook nuttig. Uw dak is meteen beschermd tegen de schadelijke uv-straling, door het lichte gewicht is het een mooie maar ook handige decoratie. Verder kan u in combinatie met een drainerende valdemping op een gelijkmatige manier het overtollige regenwater afvoeren. U kiest met een kunstgrasdak voor een duurzame en kleurrijke invulling, en gebruikt uw dak op een andere manier. Naast alle praktische voordelen die u hebt van een kunstgras dakterras of een daktuin, heeft u opnieuw een extra mogelijkheid of gewoon meer zin om sneller de frisse buitenlucht op te zoeken. Een grijs en kleurloos dak veranderd zo in een groene leefomgeving. Een kunstgras dakterras moet steeds voldoen aan een aantal strenge eisen. U hebt een aantal eisen met betrekking tot brandveiligheid maar ook windsnelheden. Uw dakopbouw en constructie moeten ook perfect zijn. U kan hiervoor hulp van ons verwachten. Wij leggen uw kunstgras dakterras veilig en duurzaam aan en passen alles aan uw wensen aan.

Waar moet u allemaal aan denken?

Een andere aanpak is verreist voor het leggen van kunstgras op een dakterras dan voor het plaatsen van kunstgras in uw tuin. Eerst en vooral moet u al rekening houden met een volledig andere ondergrond. U moet vooral rekening houden met de afvoer van het regenwater. De afwateringsgaatjes in uw kunstgras zelf laten het water door. Maar eens het water erdoorheen sijpelt, moet het ook weg kunnen geraken. U moet dus vooral zorgen dat het water afgevoerd kan worden en deze afvoer niet verstopt geraakt. Als uw afwatering niet voldoet kan er gekozen worden voor een kunstgrasdrainage. Het water kan door de structuur van dit product weglopen en ook goed worden afgevoerd. Kiest u ervoor om met kunstgras valdemping te werken, dan krijgt u ook nog een zachte ondergrond. Wat wel van groot belang is, is hoe uw dakterras er nu uitziet. Is het een normale gladde betonplaat, dan is dit goed. Hebt u echter heel wat tegels en groeven, dan vult u in het beste geval deze groeven of voegen eerst op. Als u dit niet zou doen, dan zal het kunstgras zich vormen naar deze structuur en heeft u ook deze structuur op uw nieuwe kunstgras gazon. U kunt dit opvullen met een speciale drukverdeeldoek of u kunt kiezen voor het eveneens speciale kunstgras instrooizand oftewel kwartszand. U vult hiermee de groeven op en het kunstgras komt zo op een strakke ondergrond te liggen. Daarnaast is het plaatsen van een valdempingsmat een optie, dit kan tevens oneffenheden opvangen.


Bekijk ons kunstgras aanbod (geschikt voor balkon en dakterras)

Kunstgras op balkon


Vrijblijvend advies

Heeft u toch nog vragen over uw kunstgras dakterras? Wij helpen u graag verder met advies over het juiste kunstgras voor uw dakterras. Maak gebruik van onze gratis stalen of vraag een vrijblijvende offerte aan.