Wordt kunstgras heet? Lees hier het antwoord!

Vaak wordt de vraag gesteld of en hoe warm kunstgras wordt wanneer de zon erop schijnt. Verbranden dan echt de knieën van spelende kinderen? Of wordt het zo heet dat u niet met blote voeten over het gras kunt lopen?

Wordt kunstgras heet? Lees hier het antwoord!

Wanneer u kunstgras laat leggen, begrijpen dat u zich zorgen maakt of kunstgras warm wordt. Bij elke kunstgras aanbieder wordt kunstgras warm wanneer de volle zon erop schijnt. Maar dit is niet te vergelijken met bijvoorbeeld keramische tegels. Het wordt natuurlijk wel warmer dan natuur gras.


Met de ontwikkeling van de C-shape en andere shape vormen in het kunstgras wordt het 20% minder warm dan een kunstgrassoort met platte vezel. Daarnaast bepaalt de lengte van de vezel ook hoe warm het kunstgras wordt.


Bij extreem heet weer wanneer de zon er vol op schijnt zou u bijvoorbeeld de sproeier er op kunnen zetten wanneer er op gespeeld wordt. Voor kleine kinderen kunt u een deken op het kunstgras te leggen wanneer u bang bent dat het te warm is..Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?