Kunstgras in de voortuin - Waarom en hoe

Naast kunstgras in de achtertuin zien we vaak ook kunstgras in de voortuin. Het is belangrijk dat de voortuin netjes oogt, dit vormt immers mede het aanzicht van het huis.

Kunstgras in de voortuin - Waarom en hoe

Waarom kunstgras in de voortuin?

Veel tuinliefhebbers hebben niet alleen een achtertuin, maar ook een voortuin, die netjes bijgehouden moet worden. Het kost natuurlijk extra tijd en moeite om bij te houden. Met kunstgras in de voortuin bent u in één keer klaar. Een mooie en natuurlijk ogende entree van uw woning, die er nooit meer achterstallig onderhouden uitziet.


  • Natuurlijk ogende entree
  • Onderhoudsvrij
  • Duurzaam

Kunstgras in de voortuin - Kunstgrashuis


Kunstgras leggen in de voortuin

Het leggen van kunstgras in de voortuin is nog eenvoudiger dan installatie in een achtertuin. Dit is ook logisch, omdat de aan- en afvoer van de materialen meestal minder lastig is. Daarnaast is er nagenoeg altijd voldoende werkruimte.


In een voortuin is het wel extra belangrijk dat het kunstgras goed vast ligt, de wind heeft hier vaak namelijk meer vat op. Maatregelen hiertegen zijn verlijmen van het kustgras op betonbanden, goed bezanden met kwartszand en verankeren met kunstgrasankers. Het gewicht van het kwartszand zorgt ervoor dat het kunstgras goed op zijn plek blijft liggen, daarnaast zorgt het ervoor dat het kunstgras goed rechtop blijft staan wat het aanzicht natuurlijk nog mooier maakt.


Kunstgras in de voortuin - KunstgrashuisTerug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?