Tuin winterklaar maken

Het is weer najaar en de winter is nabij. Iedereen is volop bezig om zijn of haar tuin winterklaar te maken. Om straks weer te kunnen genieten van de perfecte tuin zullen er ooit wel wat werkzaamheden verricht moeten worden. 

Kunstgras winterklaar - Kunstgrashuis


Het blad valt van de bomen en hoopt zich op in diverse delen van de tuin, waaronder ook op het kunstgras. Dit is niet heel erg, maar het is niet verstandig om dit altijd te laten liggen. Wanneer de bladeren gaan rotten zakt het weg tussen de vezels en kan het een sliblaag vormen. Deze sliblaag is voedzaam voor diverse organismen. Wanneer men dus nooit het kunstgras zou schoonmaken, dan zou onkruid of mos een kans kunnen krijgen om zich te vestigen in uw kunstgras.


Winterklaar maken echt gras

Bij echt gras zullen er in tegenstelling tot bij kunstgras wel wat meer werkzaamheden verricht moeten worden om het gras gezond te houden en op een goede manier de winter door te laten komen. Echt gras is gevoeliger, omdat het een levend product is. Wanneer er bladeren op het gras liggen gaat dit namelijk stikken en kan het gras gaan rotten. Schimmels en ziekten krijgen dan een kans om het gras aan te tasten. Ook dient echt gras bestrooid te worden met kalk om mosvorming tegen te gaan. Dit zal niet nodig zijn bij kunstgras.


Kunstgras winterklaar maken

Kunstgras is in principe onderhoudsvrij, maar zoals met elk duurzaam product zal het wel schoongehouden dienen te worden. Het onderhoud is vergelijkbaar met dat van bestrating. Kunstgras kan op diverse manieren schoongehouden worden.

U kunt het kunstgras vegen met een harde bezem. (voordeel hiervan is dat bij vegen tegen de schuinte van de vezel in, de grasvezels weer mooi rechtop komen te staan) Nog eenvoudiger is om gebruik te maken van een bladblazer, in mum van tijd heeft u het gehele kunstgrasgazon schoongeblazen. Wanneer er geen gebruik is gemaakt van kwartszand als vulling op het kunstgras, dan kunt u zelfs het kunstgras stofzuigen. Dit doet men vaak wanneer het kunstgras op balkon is gelegd.



Terug naar blogoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?