Kunstgras leggen op beton

kunstgras op balkon
Heeft u een terras of balkon van beton dan is dit een uitstekende plek om te kiezen voor kunstgras. Een stabiele ondergrond is van belang om kunstgras goed te kunnen leggen en beton is daarom ideaal daarvoor. Hieronder vertellen we u meer over de mogelijkheden en zaken waar rekening mee moet worden gehouden indien u kiest voor kunstgras op beton.

Aanleggen en plaatsen van kunstgras op beton

Kunstgras op beton aanleggen is eigenlijk heel makkelijk. Op een "normaal" gazon met natuurlijke ondergrond moet u namelijk eerst het oude gras en onkruid verwijderen voordat u kunstgras aanlegt. Op beton hoeft dit meestal niet en kunt u het kunstgras zo boven het beton neerleggen. Kunstgras is om deze reden natuurlijk ook prima op het balkon neer te leggen! Wel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Zo moet u een aantal extra stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de aanleg in een keer goed gaat. Doet u dit niet, dan loopt u kans dat het kunstgras minder lang mooi blijft.

Hoe waterafvoer regelen?

Eerst moet u controleren of het water goed van het beton afgevoerd kan worden, voordat u er kunstgras op legt. Normaal gesproken loopt het water via het kunstgras zo de grond in, maar bij een betonnen ondergrond is dat niet natuurlijk niet zomaar mogelijk.

Er moet een extra drainerende laag onder het kunstgras aangelegd worden om het regenwater netjes af te kunnen voeren. Blijft het water namelijk te lang op het kunstgras liggen, dan loopt u kans dat er schade ontstaat. Kiest u voor kunstgras op een betonnen balkon, dan wordt een valdempingsplaat gebruikt. Hierbij wordt vaak gekozen voor de dunste valdempingsplaat variant. Hier kan water door afgevoerd worden en is tevens zacht. Een andere optie is om het water weg te laten lopen door de bodem. U moet dan gaatjes in het beton boren. 

Beton moet glad oppervlak zijn

Daarnaast is het ook belangrijk dat het betonnen oppervlak zo glad mogelijk is. Losse steentjes en hobbels kunnen het kunstgras namelijk beschadigen. Veeg al het vuil dus zoveel mogelijk op en leg eventueel een extra onderlaag aan tussen het beton en het kunstgras om een egale ondergrond te creëren.

Kunstgras op een oneffen grond leggen

Veel mensen vragen zich af of kunstgras ook op een oneffen ondergrond te leggen is. Dit kan zeker, alleen moet u - zoals u zojuist al hebt gelezen - bultjes en steentjes zoveel mogelijk wegwerken. Ook kuiltjes kunt u beter opvullen, want anders zal het kunstgras sneller beschadigd raken en scheuren.

Kunstgras lijmen op beton

Kunstgras maakt u makkelijk vast op het beton. Een veelgebruikte manier om kunstgras te bevestigen is door speciale kunstgraskit te gebruiken. Deze kit lijmt het kunstgras aan alle randjes vast aan het beton, zodat het kunstgras niet zal verschuiven. Deze kit zorgt ervoor dat uw kunstgras jaren netjes op zijn plek blijft zitten. Een andere manier om het kunstgras te bevestigen aan het beton is door deze met dubbelzijdig tape vast te plakken. 

Bekijk ons kunstgras aanbod (geschikt voor op beton)

Kunstgras op balkonWilt u meer weten over het laten leggen van kunstgras op beton? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.