Kunstgras speelgras is een ideale optieAls u op zoek bent naar kunstgras om te kunnen sporten of als speelveld, heeft u een betere kwaliteit kunstgras nodig dan als u een grasgazon zoekt voor bijvoorbeeld uw tuin. Omdat er intensief op sportkunstgras gesport wordt, moet dit namaakgras een sterke structuur hebben. In onze speciaalzaak voor kunstgras vindt u een ruim assortiment aan soorten kunstgras, die specifiek ontworpen zijn voor bepaalde sporten. Denk bijvoorbeeld aan buitenvoetbal, volleybal, hockey of golf. De kunstgrasmatten die wij verkopen, zijn bruikbaar voor sportveldjes in uw eigen tuin (bijvoorbeeld met speelgoedtoestellen erop), voor gebruik door gemeentes, onderwijsinstellingen en sportclubs. Er zijn dus vele toepassingen mogelijk als u geschikt kunstgras zoekt!

Bekijk onze top 10 speel kunstgras
kunstgras speeltuin


Weinig tot geen onderhoud

Een van de prettigste eigenschappen van speelveldjes met kunstgras is dat u als beheerder voortaan van grasonderhoud af bent. Anders dan bij natuurlijk gras, hoeft een speeldveldje van kunstgras niet gemaaid, niet gesproeid en niet bijgezaaid te worden. En dat scheelt u een hoop tijd. Ook aan het verticuteren en bijknippen van randjes heeft u geen boodschap meer als u voor het sporten een kunstgrasveld laat aanleggen. Met natuurgras is dat een hele andere zaak, omdat echt gras besproeid, bemest en gemaaid moet worden om zijn kracht en schoonheid te behouden.

Het kiezen van geschikt kunstgras speelgras

Als u passend kunstgras zoekt voor een speel of sportveldje, dan moet u een aantal zaken in de gaten houden. We zetten voor u op een rijtje waar u op moet letten:

De hoogte van de grassprieten
Voor een sportveldje met kunstgras kunt u het beste kiezen voor korte sprieten in plaats van lange sprieten. Kortere sprieten zijn doorgaans sterker en dikker dan langere sprieten. Met name bij balsporten zorgen kortere sprietjes ervoor dat de bal natuurlijk over het veld rolt of stuitert. Wanneer er toch voor langere sprieten gekozen wordt is het belangrijk dat dit type kunstgras ook meer bezand wordt met kwartszand.

De dikte van de grassprieten
Gebruikt u het kunstgrasveld vooral als speelveld met speelgoedtoestellen of om op te ravotten. Dan kunt u het beste kiezen voor wat dikkere sprieten. Dit type sprieten kan beter tegen sportschoenen met noppen en tegen speelgoedtoestellen. En dat is uiteraard belangrijk als u gaat voor een duurzaam sportveld, dat een lange levensduur heeft.

Eventuele accessoires die u extra kunt bijkopen
Intensief gebruikte sportvelden waar veel door kinderen wordt gespeeld, kunnen bij ons worden voorzien van extra opties en accessoires. Zo is het raadzaam om te kiezen voor een kunstgrasveld met valdemping, die de pijn verzacht bij valpartijen. Mocht er sprake zijn van val en struikelpartijen, dan veroorzaken deze minder leed doordat de ondergrond de klap opvangt. Een kunstgras speelveld met valdemping zal ook een strakker speeloppervlak blijven dan wanneer het kunstgras direct op de onderbouw aangelegd is. Bij directe aanleg op de onderbouw kan het soms voorkomen dat na langere tijd de werking van de bodem invloed heeft op het speeloppervlak. Zeker bij intensief gebruik door kinderen of bij sportveldjes, zijn dit soort extra features belangrijk om voor te kiezen!

De kleur van het kunstgras
Overweeg ten slotte welke kleur kunstgras wenselijk is. Er is op dit vlak enorm veel mogelijk, dus laat u inspireren door ons ruime assortiment.

Vraag nu een offerte aan voor uitstekend speelkunstgras


Hoeveel u gaat betalen voor uw kunstgras hangt van diverse factoren af, zoals de grassoort, de dikte en hoogte van de sprieten en uiteraard de totale oppervlakte. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan of neem contact op met onze klantenservice.