Is kunstgras veilig voor kinderen?

Men vraagt het zich wel eens af; ‘Is kunstgras veilig voor kinderen?’ Onze kindvriendelijke kunstgrassen voldoen aan alle veiligheidseisen die van toepassing zijn op kunstgras voor spelende kinderen. Dit wil zeggen dat het niet schadelijk is voor de gezondheid van uw kind in welke vorm dan ook. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van rubberkorrels als vulling van het kunstgras.


Veilig kunstgras

Ons kunstgras bevat geen schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld lood en cadmium, die de gezondheid van uw kind zouden kunnen schaden. Het voldoet dan ook aan strenge veiligheidseisen. Dit wil zeggen dat het aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet die ook van toepassing zijn op kinderspeelgoed.


Kindvriendelijk kunstgras - Kunstgrashuis


Kunstgras ondergrond in speeltuin of speelruimte

Niet alleen is kunstgras veilig voor spelende kinderen, ook is het nog eens een ideale ondergrond voor speeltuinen en speelruimtes. Het is lekker zacht, slijtvast en goed schoon te houden. Kunstgras is verkrijgbaar in vele kleuren, waardoor er van elke speelgelegenheid een kleurrijk en speels geheel gemaakt kan worden. Er kunnen zelfs figuren in het kunstgras gemaakt worden. Daarnaast hoeft het niet persee alleen op de grond gelegd te worden, maar kunnen wanden en zelfs speeltoestellen bekleed worden met kunstgras.


Valdemping onder kunstgras

Men kan ook kiezen voor valdemping onder kunstgras installeren, deze onderlaag bestaat uit schuimrubber wat een uitermate goede demping geeft. Voor elke valhoogte is er een andere valdemping leverbaar. Uitgangspunt hierbij is hoe hoger de valhoogte, des te dikker de valdemping. Hiermee wordt de kans op verwondingen bij een ongeluk aanzienlijk beperkt.