Kunstgras bezanden

Na het kunstgras leggen is het belangrijk dat het kunstgras bezand wordt. Waarom wordt het kunstgras bezand? Nou dit verlengt de levensduur bij intensief gebruik, maar heeft ook de eigenschap dat de grassprieten beter en langer rechtop blijven staan. Ondanks het feit dat alle soorten kunstgras binnen ons assortiment geschikt zijn om onbezand te leggen raden we toch aan om het geheel te bezanden met kwartszand (infill).


Toen de ontwikkelingen van kunstgras nog niet zo ver waren als tegenwoordig was het noodzakelijk om het kunstgras te bezanden. Zo bleven de sprieten rechtop. Dit is al lang niet meer het geval. Tegenwoordig werken we met shape's in de grasvezels en door de dichtheid van het kunstgras blijven de sprieten van het kunstgras al omhoog staan.


Hoe wordt kunstgras bezand?

Allereerst dient het gelegde kunstgras opgeborsteld te worden. Gebruik hiervoor een kunststof bezem of een veegmachine. Zorg dat er geen enkele hoek gemist wordt. De zakken infill wegen 25 kg, dit kan vanuit de zak gestrooid worden over het kunstgras. Maar met een zandkar verspreider gaat dit natuurlijk nog makkelijker. Zorg dat u het geadviseerde hoeveelheid infill op het kunstgras aanbrengt. Nu is het belangrijk om nogmaals het kunstgras goed te vegen. Zo komt het zand tussen de vezels en ziet u het niet meer op het kunstgras liggen. Het kunstgras wordt er zwaarder van, waardoor het ook weer stabieler blijft liggen. Zo bezandt u het kunstgras. Als laatste kunt u het kunstgras eventueel nog beregenen. Zo zakken de laatste zandkorrels in het kunstgras. Doe dit echter alleen wanneer het kwartszand goed verdeeld is en niet op hopen ligt.