Hoe maak je kunstgras aan elkaar? Door het te verlijmen!

Meerdere stukken kunstgras aan elkaar te maken kan op verschillende manieren. Maar let op! Kunstgras aan elkaar maken kan vaak maar één keer. De gebruikelijke manier, en de zo mooi mogelijke manier is door het te verlijmen. We leggen hieronder precies uit hoe u dit het beste kunt doen.


Soorten verlijming

Het kunstgras is gesneden en dit wilt u aan elkaar plakken. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van een kunstgrastape of een lijmband in combinatie met een lijmsoort. Nu zijn er twee soorten lijm, één-componentlijm en twee-componentenlijm. Als we dit verder gaan uitleggen zult u dadelijk erachter komen welk soort verlijming u het beste kunt gebruiken.


Kunstgras verlijmen


Één componentlijm voor kunstgras

Deze lijm is een soort van All-Weather lijm. Sterker nog wanneer de lijm in contact komt met vocht word de bindingstijd tussen het kunstgras en de lijmband versneld. Maar houdt u de lijm afgesloten van vocht en lucht dan is deze ook nog in een later stadium te gebruiken. Het grote voordeel is, dat het een kant en klaar product is dat zelfs verkrijgbaar is in een kittube en direct toe te passen is in diverse weersomstandigheden. De kosten van de één-componentlijm zijn wel iets hoger. Daarnaast moet u absoluut niet morsen op het kunstgras.

 

Twee componentenlijm voor kunstgras

De 2-componentenlijm wordt veelal gebruikt bij verlijmingen op sportvelden. Deze lijm moet vooraf gemixt worden, waarna de verharder toegevoegd kan worden. Dan dient het mengsel nogmaals goed gemixt worden. Op deze manier krijg je een mengsel van de componenten en begint het verhardingsproces. Door gebruik te maken van een extra toevoeging zou je het verhardingsproces kunnen versnellen. Tijdens de aanleg van een sportveld is dit wenselijk om direct door te gaan met de volgende werkzaamheden. Echter, gebruikt u maar een klein beetje van de gemixte lijmen. Dan dient het restant weg gegooid worden, omdat het restant niet meer gebruikt kan worden. Let er op dat ook bij deze lijm niet wordt geknoeid.


Kunstgrastape zelf klevend

Wanneer het kunstgras niet voor sportdoeleinden of zeer intensief gebruik is. Dan is kunstgrastape zeker de makkelijkste en beste oplossing. De tape is als het ware een zelfklevende lijmband, die op maat gesneden kan worden. De kunstgrastape wordt onder het stuk gelegd dat u aan elkaar wilt plakken. Door het goed aan te lopen, of er tijdelijk iets zwaars op te leggen wordt de tape en het kunstgras goed tegen elkaar gedrukt en zal het een optimale verbinding vormen.

 

Conclusie over de soort lijm

Wordt het kunstgras in de tuin gebruikt als sierdoeleinde? Kies dan voor een kunstgrastape. Makkelijk te installeren en prijstechnisch interessant.


Installeert u bijvoorbeeld een sportveldje, wat een sterke verbinding nodig heeft en bent u weersafhankelijk? Kies dan voor de één componentlijm.


Gaat het om een speeltuin of sportveld en is de hoeveelheid lijmstukken groot? kies dan voor een twee componentenlijm.  


Hoe moet je kunstgras verlijmen met lijm

Gaat u lijmen met een vloeibare lijm als de één- of twee-componentenlijm gebruik dan altijd handschoenen. Daarnaast heeft u een lijmband nodig. Hieronder leggen we uit hoe u het kunstgras kunt lijmen met de één-componentlijm in kittube met een lijmband daaronder.


De twee stukken kunstgras dienen al mooi tegen elkaar te liggen voordat u gaat lijmen. Veranker eventueel de stukken, zodat ze niet meer kunnen gaan schuiven. Klap de stukken kunstgras om en leg er iets op, zodat ze ook blijven liggen. De lijmband kunt u op maat snijden en tussen de stukken kunstgras leggen. Snij nu het topje van de kittube af en zet de kittube in het kitpistool. Door zigzaggend over de lijmband te gaan met de kitspuit verspreidt u de lijm, zodat het goed verdeeld is. Zo mag de gehele lijmband in gelijmd worden. Met één kittube kunt u ongeveer 6 tot 7 meter verlijmen.


Leg nu heel voorzichtig de stukken kunstgras weer op zijn plek en zorg ervoor dat u dit nog niet aandrukt of er overheen loopt. Heel secuur kunt u nu centimeter voor centimeter controleren of er geen vezels aan de lijmband blijft plakken. Wanneer alles gecontroleerd is kan de lijmnaad aangelopen worden. Het uitharden van de lijm is weersafhankelijk. Maar houdt altijd minimaal één dag aan voordat u het gelijmde stuk gaat betreden of bezanden.Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?