Kunnen huisdieren op het kunstgras?

Huisdieren mogen gewoon op het kunstgras komen. Dit vinden de dieren vaak ook een erg fijne ondergrond om op te liggen. Kunstgras is gemaakt met erg sterke materialen waardoor het gewoon geschikt is voor huisdieren zoals katten en / of honden. Er zijn echter wel een aantal punten waar u rekening mee dient te houden.


Huisdieren en kunstgras


Uitwerpselen en urine van huisdieren op kunstgras

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw dier op het kunstgras zijn behoefte heeft gedaan. Dit kan verder geen kwaad voor het kunstgras, het kunstgras zal er niet aangetast door worden. Wel is het van belang om zo snel mogelijk het kunstgras schoon te maken. Eventuele uitwerpselen dienen er afgehaald te worden, waarna je het kunstgras schoon kunt maken met een tuinslang en sop. Laat u de uitwerpselen te lang op het kunstgras liggen, dan kan dit helemaal tussen de vezels gaan zitten, dit is enerzijds al niet wenselijk vanwege de hygiëne, anderzijds kan dit ook een vruchtbare voedingsbodem vormen voor onkruid.


Huisdieren op kunstgras - Kunstgrashuis


Wat als er huisdieren op het kunstgras komen?

We raden aan, wanneer het kunstgras intensief wordt betreden door dieren, om er extra kwartszand in te vegen. Hierdoor blijven de vezels beter recht op staan en kunnen uw dier(en) het gras niet snel omhoog trekken of zelf meeslepen. Een tweede maatregel is het plaatsen van kunstgrasankers. Hierdoor zullen huisdieren de hoeken van het kunstgras moeilijker omhoog kunnen trekken.

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?