Weersinvloeden op kunstgras

Onze Nederlands geproduceerde kunstgrassen ondervinden weinig nadelige gevolgen van weersinvloeden. Deze kunstgrassen zijn immers gemaakt om alle weersinvloeden te doorstaan gedurende de 15 tot 20 jaar dat het kunstgras mee moet gaan.


Zonlicht en kunstgras

De zomerse warmte zal geen invloed hebben op de levensduur en kwaliteit van het kunstgras. Er zullen geen banen van verkleuringen voorkomen, er wordt dan ook garantie gegeven op de UV-stabiliteit. Zonlicht heeft zelfs nog positieve effecten op het kunstgras, vezels worden namelijk zachter en gaan beter rechtop staan!


Kunstgras dauw - Kunstgrashuis


Vorst en kunstgras

Vorst kan geen kwaad, daar de vezels bij vorst hun buigzaamheid behouden en niet afbreken, ook bij extreem lage temperaturen. Er kan zelfs bij vorst over het kunstgras gelopen worden zonder dat de vezels beschadigen.


Vocht of regenval en kunstgras

Zware regenval vormt daarnaast ook geen probleem, het kunstgras bezit een hoge mate van vochtdoorlatendheid. Er kan 60 liter/m² per minuut doorheen, omdat de kunstgras backing volledig voorzien is van drainagegaten. Wel is het belangrijk om onder het kunstgras een goede vocht doorlatende laag te leggen, dit kan bestaan uit stabilisatiemix of lava afhankelijk van het gebruik en het bodemtype.


Kunstgras backing - Kunstgrashuis