Valdemping kunstgras

Kunstgras vormt zelf al een relatief zachte ondergrond. Toch kan het in bepaalde situaties wenselijk zijn om te kiezen voor valdemping of shockpads. Dit kan het geval zijn bij speeltoestellen met een bepaalde valhoogte, maar er zijn nog andere voordelen van valdemping waar niet direct bij stil gestaan wordt.

Valdemping onder kunstgras is gemaakt van schuimrubber. Dit is veelal gerecycled schuimrubber wat bekleed is met onderdoek. De valdemping bestaat meestal uit puzzelstukken, zodat een stevig geheel gevormd kan worden.


Kunstgras valdemping - Kunstgrashuis


Zachte ondergrond in de speeltuin

Bij gemeentelijke speeltuinen en scholen is het verplicht om een geschikte valondergrond onder speeltoestellen te leggen. Veiligheid van de kinderen is vanzelfsprekend erg belangrijk. Voor iedere valhoogte bestaat er daarom een specifieke dikte valdemping die afgestemd is op het gebruik ervan. Doordat de speeltuin met valdemping na oplevering door onafhankelijke instanties gekeurd wordt, zal de veiligheid van ieder kind wat gebruik maakt van de speelvoorziening gewaarborgd worden. Nadat de valdemping met onderdoek geïnstalleerd is zal het kunstgras er op aangelegd worden. Daarna kan het geheel bezand en vastgezet worden.


Valhoogtes valdemping:


Dikte valdemping Valhoogte
25 mm 1,35 m
35 mm 1,70 m
45 mm 2,10 m
55 mm 2,30 m
70 mm 2,70 m
90 mm 3,00 m

 


Valdemping onder het sportveld

Valdemping onder het sportveld heeft verschillende functies. Allereerst zal de valdemping onder het speelveld ervoor zorgen dat een eventuele val gebroken wordt, waardoor minder snel blessures opgelopen worden. Een tweede voordeel is dat het veld langere tijd strakker zal blijven. Door de shockpads zullen lichte hoogteverschillen die door de werking van de bodem kunnen ontstaan glad gestreken worden. Dit is met name een groot voordeel bij balsporten zoals hockey en golf. Meestal wordt bij dergelijke speelvelden dan ook een valdempende ondergrond toegepast van zo’n 2 cm dik. Door een dergelijke dikte valdemping te gebruiken zal het veld niet te zacht worden, zodat het spel niet beïnvloed wordt, maar zal het speelveld wel zachter aanvoelen bij een eventuele val en zal het veld strak blijven.


Valdemping onder hockeyveld 

Uw tuin met valdemping

Heeft u kunstgras in uw tuin en wilt u lange tijd een zeer strakke ondergrond behouden? Dan kunt u ervoor kiezen om kunstgras te leggen op een betonnen dekvloer. Dit biedt echter weinig comfort, omdat het erg hard is, daarnaast laat deze ondergrond geen water door. Valdemping in de tuin biedt ook in dit geval uitkomst. In de tuin kan er gekozen worden voor verschillende diktes valdemping. Wanneer er hoge speeltoestellen in de tuin staan wordt er vanzelfsprekend een dikkere valdemping gekozen. Naast genoemde voordelen vormt de valdemping ook nog eens een barrière voor mollen. Nu komen mollen al niet vaak voor onder het kunstgras, maar bij extreme mollenplagen kan het wel eens voorkomen dat deze dieren verzakkingen veroorzaken. Valdemping werkt tegen mollen onder kunstgras, omdat de mollen niet naar de oppervlakte kunnen en de dikke laag schuimrubber zorgt ervoor dat het het kunstgras niet kan verzakken.


Valdemping op het balkon

Op het balkon met kunstgras kunt u ervoor kiezen om het kunstgras direct op de betonnen ondergrond te leggen. Gezien het feit dat er water op de beton kan blijven staan wordt er vaak een dunne valdemping op de betonnen ondergrond gelegd. Deze valdemping op het balkon is niet zozeer voor de valdempende eigenschappen, maar is meer bedoeld om een drainerende ondergrond te creëren onder het kunstgras. Op deze manier blijft het kunstgras niet steeds nat.


Voordelen valdemping:

  • Valdempende werking
  • Strakke egale ondergrond
  • Hoge drainagegraad
  • Voorkomt schade door mollen

Speeltuin kunstgras


Zoals u ziet heeft valdemping veel voordelen. Het kan ingezet worden voor verschillende doeleinden die niet altijd direct voor de hand liggen als men aan de naam 'valdemping' denkt. Kunstgrashuis kan u de levering en installatie van valdemping aanbieden tegen zeer scherpe tarieven!