Is kunstgras onderhoudsvrij?

Kunstgras is in principe onderhoudsvrij, maar om de levensduur van het kunstgras te verlengen is het raadzaam periodiek wat onderhoud te plegen. Hierdoor blijft het aanzicht het mooiste en kan er lange tijd genoten worden van een mooie tuin en kunstgras.


Kunstgras bladvrij houden

Liggen er veel bladeren en takken op het kunstgras, dan is het raadzaam om deze te verwijderen. Kunstgras bladvrij houden zorgt er namelijk voor dat er geen voedingsrijke bodem in het kunstgras komt, die kan leiden tot de groei van onkruid in het kunstgras. Nu zullen enkele bladeren niet zon probleem zijn, maar zou gauw de bladeren op een hoop komen te liggen en gaan verteren zullen deze resten een voedingsrijke bodem voor onkruid in het kunsgras kunnen vormen. Bladvrij houden van kunstgras kan gedaan worden met behulp van een harde bezem, bladblazer of kunststof bladhark. Let op, gebruik geen metalen bladhark, dit kan namelijk de kunstgrasvezels beschadigen.


Kunstgras opborstelen

Kunstgras opborstelen is niet noodzakelijk, maar verbetert het aanzicht van het kunstgras aanzienlijk. Wanneer de vezels rechtop staan ziet het geheel er namelijk veel natuurlijker uit. Bij veel intensief gebruik zullen kunsgrasvezels sneller plat gaan liggen dan wanneer het nagenoeg niet betreden wordt. Het opborstelen van de vezels kan gedaan worden met een harde bezem of borstelmachine.


Kunstgras schoonhouden

Over het algemeen blijft het kunstgras schoonhouden dus belangrijk. Viezigheid zal het uiterlijk van het kunstgras namelijk niet bevorderen, het schoonhouden is niet heel ingewikkeld. Dit zal over het algemeen bestaan uit het reeds genoemde zoals bladvrij houden, maar ook uitwerpselen van dieren en andere vuiligheid verwijderen is raadzaam. Dit kan onder andere simpelweg met behulp  van water en een harde bezem verwijderd worden. 


Bij Kunstgrashuis beschikken wij over het juiste gereedschap om uw kunstgras te kunnen onderhouden. Tijdig onderhoud is zoals eerder aangegeven te adviseren om een langer van uw kunstgras of buitentapijt te kunnen genieten én vroegtijdige slijtage tegen te gaan.

Daarnaast is het slim om ook uw op uw sportveld onderhoud uit te (laten) voeren. Hierdoor wordt het veld beter bespeelbaar, blijft het kunstgras langer mooi en wordt de levensduur verlengd

.

Soms zien we op schaduw- en vocht rijke plaatsen mos in kunstgras groeien. Al de genoemde factoren kunnen ervoor zorgen dat uw kostbare kunstgrasveld niet meer mooi oogt of niet meer lekker speelt. U kunt dit herkennen doordat het gras ‘fletser’ oogt, maar ook doordat een bal minder goed rolt dan voorheen.


Natuurlijk kunt u onkruid, mos en onzuiverheden zelf verwijderen en uw kunstgras zelf opnieuw opborstelen. Maar zo nu en dan een professionele onderhoudsbeurt van uw kunstgras is zeer zeker aan te raden. Zo zal het geheel weer als nieuw lijken én het spelgenot verbeteren.


Wat doet Kunstgrashuis tijdens het standaard onderhoud kunstgras?


  • Intensief en diepreinigen van de mat, waarmee we de onderste lagen van het kunstgras bereiken.
  • Verwijderen en afvoeren van álles wat uit de mat komt.
  • Opborstelen van de vezels.
  • Opnieuw invegen en vullen met kwartszand.

Daarnaast is het mogelijk de volgende werkzaamheden uit te laten voeren;

  • Herstellen van bestrating, kantopsluiting.
  • Kleine reparaties aan uw kunstgras.

De onderhoudsbeurten van Kunstgrashuis BV worden altijd in het najaar en de winterperiode uitgevoerd. Zo bent u ervan verzekerd in het voorjaar weer te kunnen genieten van een mooie tuin met zo goed als nieuw kunstgras!