Is kunstgras onderhoudsvrij?

Kunstgras is onderhoudsvrij, maar om de levensduur van het kunstgras te verlengen is het raadzaam periodiek licht onderhoud te plegen. Hierdoor blijft het aanzicht het mooiste en kan er lange tijd genoten worden van een mooie tuin en kunstgras.


Kunstgras bladvrij houden

Liggen er veel bladeren en takken op het kunstgras, dan is het raadzaam om deze te verwijderen. Kunstgras bladvrij houden zorgt er namelijk voor dat er geen voedingsrijke bodem in het kunstgras komt, die kan leiden tot de groei van onkruid in het kunstgras. Nu zullen enkele bladeren niet zon probleem zijn, maar zou gauw de bladeren op een hoop komen te liggen en gaan verteren zullen deze resten een voedingsrijke bodem voor onkruid in het kunsgras kunnen vormen. Bladvrijhouden van kunstgras kan gedaan worden met behulp van een harde bezem, bladblazer of kunststof bladhard. Let op gebruik geen metalen bladhark, dit kan namelijk de kunstgrasvezels beschadigen.


Kunstgras opborstelen

Kunstgras opborstelen is niet noodzakelijk, maar verbetert het aanzicht van het kunstgras aanzienlijk. Wanneer de vezels rechtop staan ziet het geheel er namelijk veel natuurlijker uit. Veel intensief gebruik zullen kunsgrasvezels sneller plat gaan liggen dan wanneer het nagenoeg net betreden wordt. Het opborstelen van de vezels kan gedaan worden met een harde bezem.


Kunstgras schoonhouden

Over het algemeen blijft het kunstgras schoonhouden belangrijk. Viezigheid zal het uiterlijk van het kunstgras namelijk niet bevorderen, het schoonhouden is niet heel ingewikkeld. Dit zal over het algemeen bestaan uit het reeds genoemde zoals bladvrij houden, maar ook uitwerpselen van dieren en andere vuiligheid verwijderen is raadzaam. Dit kan onder andere simpelweg met water en een harde bezem.