Gras verwijderen

Als u eenmaal de keuze voor kunstgras gemaakt heeft, dan moet er nog wel het één en ander gebeuren voordat u kunt genieten van een fraai gazon. Zo moet oud gras eventueel nog worden verwijderd en dient de ondergrond geprepareerd te worden. Hieronder vertellen we u over het verwijderen van oud gras en waarom het verstandig is deze werkzaamheden uit te besteden aan Kunstgrashuis.

Oud gras verwijderen: de mogelijkheden

Het is erg belangrijk dat u oud gras inclusief de wortels en het eventuele aanwezige onkruid volledig verwijdert. Gebeurt dit niet, dan is de kans groot dat het oude gras en het onkruid op een later moment alsnog opkomt. Dit is uiteraard erg zonde als u net een vers aangelegd gazon hebt! U kunt het oude gras op twee manieren verwijderen, namelijk handmatig met behulp van een schop of machinaal middels een zodensnijder.

Kiest u voor de handmatige manier? Dan is het goed om te weten dat dit een zware, arbeidsintensieve klus zal zijn. Ook is het verstandig een aanhanger te regelen, zodat u de oude stukken gras makkelijk af kunt voeren. Geen zin of tijd om het oude gazon handmatig aan te pakken? Wij beschikken over een snijmachine om de klus snel en makkelijk te klaren. Deze machine snijdt het gazon in plakken waarna deze stukken opgerold en afgevoerd kunnen worden.Hoe werkt het verwijderen van gras met een snijmachine?

Zoals hierboven besproken is het verwijderen van gras het meest eenvoudig met behulp van een snijmachine. Dit is een machine die het gras in stroken lossnijdt van de ondergrond. Het voordeel van zo’n machine is het feit dat de diepte ingesteld kan worden en er nooit teveel grond van de oppervlakte afgehaald zal worden. De snijmachines hebben een relatief laag gewicht en hebben dezelfde breedte als een kruiwagen, deze machines kunnen daarom ook in slecht toegankelijke tuinen ingezet worden. Het oude gras wordt veelal met behulp van een riek verwijderd, dit brengt het voordeel met zich mee dat gemakkelijk de grond gescheiden blijft van het oude gras.

Belangrijke tips voorafgaande aan gebruik snijmachine

Alvorens een snijmachine ingezet kan worden dient het te verwijderen gras op de laagste stand gemaaid te zijn, dus zo kort mogelijk. Wanneer het gras namelijk te lang is kan een snijmachine niet meer ingezet worden, omdat in een dergelijk geval de messen niet onder de zoden kunnen snijden. Staptegels vormen echter wel een obstakel voor het gebruik van een snijmachine. Daarom dienen deze vooraf verwijderd te worden. Het is dus van belang dat men aangeeft wanneer er staptegels in liggen, die na dien ook teruggeplaatst dienen te worden.

Kosten voor verwijderen oud gazon

Wilt u uw oude gazon door ons laten verwijderen en bent u benieuwd naar de kosten? Hieronder ziet u een tabel met de prijzen die we hanteren voor het verwijderen en afvoeren van een gazon. Het genoemde bedrag is dus inclusief zowel het verwijderen als het afvoeren van de graszoden.


 Aantal

 

     Prijs

 0 m²

tot

20 m²

 

Vaste prijs € 150,00

 21 m²

tot

50 m²

 

€ 7,00 per m²

 51 m²

tot

100 m²

 

€ 6,50 per m²

 101 m²

of

meer m²

 

op aanvraag


Offerte aanvragen


De werkzaamheden die hiervoor door ons worden uitgevoerd:

  • Oud gazon en/of overtollige grond verwijderen
  • Afgraven 6-8 centimeter
  • Afvoeren oud gazon en/of grond

Waar dient u in dit geval voor te zorgen?


  • Een kort gemaaid gazon
  • Goede bereikbaarheid van de tuin