Hockeyveld Breda

9.0
10
Een strak speelveld met prachtige belijning. Hier kan naar volle teugen op gehockeyd worden!


De heer en mevrouw Schiefelbusch hebben bij ons een aanvraag gedaan voor de aanleg van een hockeyveld. Ze zijn bij ons terecht gekomen via een kennis van ze die ook al een hockeyveld in Breda door ons had laten aanleggen. Na het eerste contact zijn we ter plaatse de situatie op wezen nemen, zodat de wensen en de mogelijkheden besproken konden worden. Er is gekozen voor een kunstgras hockeyveld met belijning. Het gehele veld dient verzonken te liggen, dus de bovenkant van de betonbanden komt gelijk te liggen met het niveau van het gazon. Er is besloten 2 uitsparingen te maken voor de hockeydoeltjes die ook geleverd worden. Daarnaast wil men graag in de avonduren gebruik kunnen maken van het hockeyveld, daarom is er dan ook sportveldbelichting geleverd en door ons geïnstalleerd.


Werkzaamheden

Allereerst zijn de contouren van het veld uitgezet. Nadien is dit geheel uitgegraven en afgevoerd met behulp van een kraan. De antraciet betonbanden van 30 cm hoog zijn toen geïnstalleerd. Er is gekozen voor betonbanden van 30 cm hoog, zodat er via de zijkanten gespeeld kan worden. Het complete veld dient waterpas gelegd te worden, dit is gedaan met behulp van een laser. Omdat het gazon rondom het hockeyveld niet waterpas ligt, dient het niveau rondom het hockeyveld op sommige plaatsen uiteindelijk nog aangevuld te worden. Tijdens het plaatsen van de betonbanden is ook direct de belichting geïnstalleerd. De kabels zijn direct ingegraven langs de betonbanden. Er is gekozen voor zwarte gegalvaniseerde palen die passen bij de omheining die reeds rondom de tuin geplaatst was.

Nadat alle betonbanden geplaatst zijn is een dikke laag van sporttechnische onderbouw aangebracht. Deze laag vormt een stabiele bodem voor het kunstgras hockeyveld. Na het grof egaliseren van deze laag is het het geheel aangetrild, nadien is het geheel nog fijn geëgaliseerd met behulp van een waterpas.

Na het voltooien van de onderbouw was het geheel gereed om kunstgras te leggen. Eerst is er drukverdelend doek gelegd, daarna is het kunstgras gelegd. Alle delen zijn aan elkaar verlijmd met behulp van een brede lijmband, ook is de kunstgras belijning erin verwerkt. Uiteindelijk is het geheel bezandt en zijn de hockeydoeltjes geplaatst. Het kwartszand dat er overheen gestrooid is zorgt ervoor dat het geheel niet van zijn plek komt geeft extra stevigheid aan de kunstgrasvezels.


Het eindresultaat is een hockeyveldje thuis inclusief belichting en hockeydoeltjes waar dus dag en nacht naar hartelust op gehockeyd kan worden.Gebruikt product:


KH33+

33,95 p/m2
Echtheid:
Geschikt om op te spelen:
Klik hier voor meer info
Terug naar projectoverzicht

Vrijblijvend advies

Bij elk project komen we eerst geheel vrijblijvend naar u toe om de situatie op te nemen. Tijdens het bezoek nemen we de exacte maten op en bespreken we het advies aanlegplan. Tevens nemen wij het assortiment kunstgras mee in grote stalen. Hierdoor krijgt u direct een duidelijk beeld of het type en kleur kunstgras in uw tuin past. Na ons bezoek ontvangt u gratis een gespecificeerde offerte. 

Afspraak inplannen?

Voordelen Kunstgrashuis


Vrijblijvend advies aan huis

Scherpe aanleg prijzen

Hoogste kwaliteit kunstgras

Milieu vriendelijke producten

Aanleg door eigen personeel


Hoe leggen wij het kunstgras aan?